La o săptămână de la inaugurare, secţia de neumologie a Spitalului de...

La o săptămână de la inaugurare, secţia de neumologie a Spitalului de copii Louis Țurcanu tot nu are „intrare”. Ce soluții au șefii instituției

1
DISTRIBUIȚI

poarta sectia de pneumologie

Secţia de Pneumologie din cadrul Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara a fost mutată într-un spaţiu modern, însă, la o săptămână de la inaugurare, tot nu are intrare. Ovidiu Adam, directorul Spitalului de Copii afirma, marţea trecută, că micuţii pacienţi nu sunt lăsaţi să intre în secţie prin poarta care se află la doar câţiva metri de noua locaţie de către reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, al căror sediu se află lângă Secţia de Pneumologie.


Aceştia se tem că pacienţii cu TBC sau alte boli la plămâni sunt contagioşi. Astfel, asistentele, infirmierele şi micuţii internaţi la Secţia de Pneumologie traversează tot trotuarul din faţa spitalului, ca să poată intra pe o altă poartă aflată la o distanţă mai mare, care nu este închisă cu lacătul.

Şeful Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” ne-a declarat că nici în acest moment poarta nu a fost deblocată, dar se va găsi o soluţie prin votarea unei hotărâri de către Consiliul Judeţean Timiş. „Există şanse ca problema să se rezolve. Am vorbit cu reprezentanţii CJ Timiş, în a căror subordine se află DGASPC, şi mi-au spus că astăzi vor avea loc discuţii pentru că se intenţionează iniţierea unei hotărâri care va fi supusă votului în primul plen. Prin această hotărâre, ne vor da voie să folosim acea poartă şi spaţiul până la Secţia de Pneumologie”, ne-a explicat Ovidiu Adam.

Vă reamintim că municipalitatea a luat decizia de a amenaja noua secţie, după ce fosta clădire în care erau internaţi micuţii cu probleme la plămâni a fost evacuată pe 1 noiembrie, imobilul fiind retrocedat lui Vladimir Cârpaci. Investiţia a costat în jur de 400.000 de lei.

1 COMENTARIU

  1. Reamenajarea cladirii unde s-a mutat clinica de Pneomologie a prevazut intrarea principala prin parcarea de la Policlinica„dar hoastele au vrut o intrare separata.Adam fricos de tbc„gata scandalul ca nu are intrare.Robu pe unde a intrat mai mincinosule?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.