Luptă în zadar cu cerșetorii dependenți de aurolac. Ce soluții are consilierul...

Luptă în zadar cu cerșetorii dependenți de aurolac. Ce soluții are consilierul Radu Țoancă

2
DISTRIBUIȚI

radu-toanca

Lupta municipalităţii împotriva oamenilor străzii care consuma aurolac pare să fie un război pierdut. Deși există o hotărâre de consiliu local care interzice vânzarea și consumul de aurolac, străzile sunt în continuare pline de cerșetori care duc pungile aurii la gură. Cu alte cuvinte, consilierii au pierdut vremea degeaba. Informat de această stare de fapt, Robu l-a sunat pe şeful Poliţiei Locale, Dorel Cojan, să ia măsuri pentru ca boschetarii să fie reţinuţi sub alte acuzaţii.


Iniţiatorul HCL-ului, consilierul PSD Radu Ţoancă, susţine că există o modalitate în care legea poate fi pusă în aplicare. Pesedistul susţine că oamenii străziii ar trebui amendaţi pentru consum de substanţe interzise. Mai exact, Ţoancă este de părere că la fel ca şi alcoolul, bronzul ar trebui să fie considerat substanţă interzisă şi astfel poliţia să aplice amenzi pe acest temei. Vânzătorii pot fi amendaţi doar dacă sunt văzuţi comercializând bronz aurolacilor.

Încă din momentul în care a câștigat fotoliul de primar al Timișoarei, Nicolae Robu s-a angajat să eradicheze vagabondajul. În primele luni ale mandatului edilului şef zi de zi poliţia locală ridica oameni ai străzii pentru a-i duce la identificare. Legal, însă agenții nu pot face mai mult de atât pentru a-i ține departe de străzi, astfel că cerșetorii s-au întors liniștiți la locurile lor de „muncă”. Recent, Consiliul Local a adoptat o hotărâre prin care a interzis consumul şi vânzarea de aurolac pe raza municipiului Timişoara.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.