„Meci” de box între ţăranul român şi corporaţii. Zeci de persoane au...

„Meci” de box între ţăranul român şi corporaţii. Zeci de persoane au protestat inedit împotriva proiectului de la Roşia Montană şi prospecţiunilor seismice din Timiş

3
DISTRIBUIȚI

protest_gaze_sist_TS016

Protestatarii împotriva proiectului de la Roşia Montană s-au întors, astăzi, cu forţe proaspete după ce săptămâna trecută au spus pas acţiunilor desfăşurate în fiecare duminică, la Timişoara. Şi de această dată, manifestanţii au pregătit o piesă de teatru, însă frigul i-a ţinut pe timişoreni în casă, astfel că doar vreo 50 de persoane s-au aflat pe platoul din faţa Pieţei Operei. Protestatarii au încă un motiv în plus pentru a ieşi în stradă, aceştia se tem că prospecţiunile seismice care au loc în judeţul Timiş în această perioadă vizează şi descoperirea gazelor de şist.


Astfel, acţiunea din această seara a fost organizată împotriva „tuturor mizeriilor ce urmează să ni se bage în pământ”, ne-a dezvăluit un protestatar.

Acţiunea a început cu o oră întârziere, însă cei prezenţi au avut de ce se amuza. Piesa de teatru a reprezentat de fapt un „meci” de box în trei runde, între ţăranul român şi corporatiştii, iar arbitru a fost ales nimeni altul decât Victor Porcu’, poreclă pe care a primit-o premierul de la protestatari. „Lume, lume, sunteţi invitaţi să vedeţi cel mai mare meci de box din istoria Timişoarei în care se luptă doi campioni mondiali la categoria grea”, a strigat unul dintre organizatorii acţiunii. Meciul a început nu înainte ca arbitrul să primească un plic cu bani din partea reprezentantului corporatiştilor, motiv pentru care timp de două runde, numite „Prospecţiuni” şi „Exploatarea”, ţăranul român a fost bătut. În ultima rundă, „Urmările”, ţăranul a fost ajutat de o timişoreancă mai în vârstă ca să câştige, care a luat bastonul şi i-a „lovit” pe politician şi pe corporatist în timp ce striga „aici e pământul nostru, România e a noastră”.

Protestul nu a durat nici jumătate de oră, Bogdan Bocşa, unul dintre organizatorii manifestaţiilor de la Timişoara, spune că nu se va da bătut, iar seria acţiunilor va continua în fiecare duminică, tot sub forma unor piese de teatru.

3 COMENTARII

  1. Foarte interesant unii au timp sa isi bata joc de investitori din aceasta tara in timp ce uni oameni nu au ce sa puna pe masa. Cum se poate asa ceva,unde ai mai vazut o asa tara bogata dar totusi atat de saraca. A fost distrusa toata industria tari iar acum cand avem niste investitori dispusi sa bage miliarde de $ in economia Romaniei se trezira niste „destepti” ca vor ei sa salveze tara cand colo ei apara interesele altora.

  2. Domnule Croitoru, perfect de acord cu Dvs. când spuneţi despre distrugerea industriei ţării (cu doi i). Dar totuşi, v-aş întreba dacă v-aţi gândit că toate mizeriile astea se leagă? Adică, îmi vine greu să cred că nu vedeţi faptul că aceşti „investitori dispuşi să bage miliarde de $ in economia României” şi-au pregătit terenul din timp pentru profitul propriu (şi, în niciun caz, al României şi al cetăţenilor ei). Nu e un scenariu greu de imaginat. Ţara asta a păţit-o, şi prea de multe ori în ultimul timp – oare ce vă face să-i priviţi pe aceşti „investitori” ca pe un Mesia?
    Vorbiţi despre „a apăra interesele altora”, deşi m-aş mira să credeţi în România. Dacă sunteţi, totuşi, de bună-credinţă, îmi permit să vă sfătuiesc să vă gândiţi mai bine înainte să daţi cu pietre în nişte cetăţeni informaţi, oameni care gândesc şi continuă să creadă în valori. Spuneţi-le cum vreţi, hipsteri, naivi, nebuni – vă garantez că, dincolo de „arta inutilă” pe care o fac în stradă, au soluţiile pentru viitor. Întrebaţi-i, consultaţi-i, credeţi-i, lăsaţi-i. Ei chiar sunt ai noştri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.