Medicul pakistanez care a ajutat CIA să îl găsească pe Osama ben...

Medicul pakistanez care a ajutat CIA să îl găsească pe Osama ben Laden, inculpat pentru crimă

0
DISTRIBUIȚI

criminal_justice_jurisprudence

Medicul care a ajutat CIA să-l găsească pe Osama ben Laden în 2011 a fost inculpat, în nord-vestul Pakistanului, pentru crimă şi fraudă, a anunţat astăzi o sursă oficială.


„Proceduri pentru crimă şi fraudă au fost declanşate săptămâna aceasta împotriva lui Shakeel Afridi, după ce o femeie l-a acuzat că i-a ucis copilul”, a declarat pentru AFP, sub protecţia anonimatului, un oficial guvernamental de rang înalt, la Peshawar, informează Mediafax. Avocatul lui Afridi, Samiullah Afridi, a confirmat inculparea.

Naseeb Gula, o femeie din districtul Khyber, în zonele tribale din nord-vest, fieful islamiştilor, l-a acuzat pe Afridi că l-a ucis pe Sulaiman, fiul ei, în 2007. Ea susţine că medicul l-a operat de trei ori pe fiul ei pentru apendicită, iar acesta a murit după a treia operaţie. Afridi este acuzat totodată de fraudă, deoarece, potrivit acuzaţiei, nu este chirurg şi nu ar fi trebuit să opereze. Medicul a fost arestat după raidul american care l-a eliminat pe Osama ben Laden în mai 2011. Acest raid a fost denunţat de Pakistan ca o încălcare a suveranităţii sale şi a afectat pentru o vreme relaţiile cu Statele Unite.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.