Membrii grupării conduse de Sorin Udrea, audiați în dosarul de crimă organizată...

Membrii grupării conduse de Sorin Udrea, audiați în dosarul de crimă organizată UPDATE 2 Cine i-a spus liderului interlop „ia-ţi robă”

5
DISTRIBUIȚI

sorin udrea ridicat

Dosarul de crimă organizată al grupării conduse de Sorin Udrea continuă, astăzi, la Tribunalul Timiș. După ce la termenul anterior, majoritatea inculpaților din dosarul DIICOT au solicitat amânarea audierii lor pe motiv că nu sunt pregătiți, astăzi, urmează ca judecătorul să-i audieze pe fond. Audierea lui Udrea vine după ce săptămâna trecută un individ necunoscut a aruncat un cocteil Molotov în salonul de înfrumusețare a soției acestuia.

UPDATE 1 Primul audiat a fost Caius Gazibara, cel care a fost acuzat că a înfipt cuţitul în umărul lui Tudor Stoiţi în incidentul de la barul Ibiza,  care s-a declarat nevinovat, susţinând că îi cunoaşte dintre toţi inculpaţii pe Sorin Udrea, Ciprian Gavrilă şi Cosma Viorel, de câteva luni şi se ştiu de la sală. Caius Gazibara a susţinut că s-a aruncat spre ei cu un pahar de la masa unde era Stoiţi. „Flucsă, Stoiţi şi Dăscălescu au venit spre noi. Precizez că toţi trei aveau câte un cuţit în mână. Arăt că am fost lovit cu pumnii şi picioarele. Nu am văzut când a fost lovit fratele mu cu cuţitul, doar am auzit „au, m-au tăiat”. Nu am avut nici eu, nici fratele meu cuţit asupra mea. Am coborât şi am luat un taxi. Nu-mi explic cum a fost găsit un mâner de cuţit cu urme de sânge ulterior în taxi”. Întrebat cine i-a dat bani pentru certificatul medico – legal, Caius Gazibara a susţinut că a primit bani împrumut de la Novac Radu. Când judecătoarea l-a întrebat de ce la urmărirea penală, în faţa procurorului,în prezenţa avocatului ales, a declarat că banii i-a primit de la Udrea, Gazibara a afirmat „nu am spus că Udrea. Nu-mi pot explica de ce am spus acest lucru”. Dacă l-a începutul declaraţiei sale, Caius Gazibara a susţinut că nu i-a povestit lui Udrea despre incidentul de la Ibiza decât după ce a fost arestat, ulterior a afirmat că s-a întâlnit cu Sorin Udrea înainte de a fi reţinut de DIICOT şi i-a povestit despre anchetă. Spre deosebire de fratele său, care a susţinut că în barul Ibiza era destul de întuneric şi nu a văzut prea multe persoane, Darius Gazibara a susţinut că era lumină cât să-i distingă faţa lui Tudor Stoiţi, ca fiind cel care a aruncat paharul spre ei când au intrat în bar.

UPDATE 2 Acuzat de constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la contrabandă, Silviu Cenda s-a declarat nevinovat şi a reuşit să exaspereze instanţa cu lipsa sa de explicaţii.


Acesta a povestit că în timp ce era în Oraviţa a fost sunat de Mocanu ca să se ducă până la Grădinari „să văd dacă e ceva pe drum”. Întrebat de judecătoare ce ar fi trebuit să vadă pe drum şi ce însemna acel „ceva”, Silviu Cenda a susţinut într-una „nu ştiu. Ne era ceva anume. M-am dus spre Grădinari, dar nu am ajuns până acolo. I-am spus la telefon că a trecut o maşină, dar eu n-am văzut dacă a trecut”. Inculpatul a susţinut că în declaraţia dată în faţa procurorului a scris că  trebuia să se uite după maşini de Poliţie pentru că „am scris ce mi-au spus poliţiştii. Arăt că domnul procuror nu mi-a spus să declar şi nu-mi explic de ce a apărut aşa în declaraţia semnată de mine pe care am dat-o în faţa sa. Este posibil ca Mocanu să-mi fi spus să blochez o maşină în trafic”. Extrem de iritat, Sorin Udrea a cerut de mai multe ori avocaţilor să-l întrebe pe Cenda dacă-l cunoaşte sau dacă a a vorbit cu el sau cu Cozma. La un moment dat, nervos,  Mocanu i-a spus lui Udrea „ia-ţi roba pe tine”, arătând spre avocaţi.

Dumitru Secoşan, acuzat de constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, braconaj în formă calificată, efectuarea fără drept de operaţiuni cu arme şi muniţii şi conducerea unui autoturism neînmatriculat, a susţinut în faţa instanţei că nu recunoaşte decât prima sa declaraţie dată în timpul anchetei legată de braconajul de la Pişchia deoarece „am fost constrâns de domnii poliţişti să scriu. Dacă nu declaram împotriva domnului Sorin Udrea mi-au spus că voi fi arestat. Nu i-am spus avocatului ales că am fost ameninţat. Arăt că aspectele din conţinutul acelei declaraţii nu le-am ştiut. Poliţistul făcea anumite declaraţii, eu confirmam şi el le scria pe hârtie. La sfârşit am semnat declaraţia. Nu am făcut nicio plângere. Mi-a fost frică că am fost reţinut şi voi fi dus la arestare”.  Nici Alin Buftea nu a mai recunoscut declaraţia dată în prezenţa avocatului ales în faţa procurorului pe motiv că „am spus acele lucruri că m-au ameninţat că mă arestează. Avocatul ales nu a fost prezent la audiere, doar a semnat la final. Ulterior, nu am formulat nicio plângere”. Deşi unele discuţii telefonice înregistrate şi aflate la dosar nu şi le-a amintit, Buftea a ştiut cu exactitate cum s-au petrecut lucrurile în 2 decembrie 2011, când Udrea a mers la vânătoarea ilegală, aducându-şi aminte şi ora la care a venit să-i dea o sticlă de apă.

La finalul şedinţei, avocatul lui Caius Gazibara a cerut eliberarea acestuia pe cauţiune, procurorul solicitând respingerea cererii. Instanţa a rămas în pronunţare.

 

5 COMENTARII

  1. ia dat mitru cu sticla in frizeria lu gaby ba udrea nevastata ii vindea parfumuri sa laudat mitu cum io tragea prin tufe papagalule de ce crezi ca tea sifonat mitru sa scape de tine sa aibe acces la gaby

  2. Mai udrea zine si noua de procurorul dna si de politisti sau ce mai ziceai tu ca stii.esti un mancator de rahat sau ai auzit la vreo betie dea ta niste informatii de la femeile de servici de la lepa brena umilule ce esti

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.