Metoda prin care elevii timișoreni pot câștiga tablete sau table electronice pentru...

Metoda prin care elevii timișoreni pot câștiga tablete sau table electronice pentru școlile lor

0
DISTRIBUIȚI

clasa

Tablete, laptop-uri, monitoare sau tablă electronică sunt doar câteva dintre echipamentele IT de ultimă generaţie cu care va fi dotată o sală de clasă din Timişoara. Sala care va fi amenajată va fi aleasă din zece licee timişorene, în urma unui protocol semnat de Ministerul Educaţiei cu firma Samsung, dar nu înainte ca elevii care învaţă la aceste şcoli să participe la un concurs. Astfel, liceenii trebuie să realizeze până pe 15 noiembrie un videoclip de două minute în care să promoveze şcoala la care învaţă cum pot mai bine.


Apoi, filmuleţele vor fi postate pe pagina de Facebook Samsung Electronics România, unde vor putea fi votate.

Francisc Halasz, inspector şcolar adjunct, a explicat, astăzi, că voturile vor conta în proporţie de 50 %, iar 50 % vor reprezenta voturile juriului format din reprezentanţi ai ISJ Timiş şi ai firmei. „Am ales zece şcoli în care învaţă elevi care chiar merită o astfel de clasă şi unde sunt efective mari la clasă, adică unde învaţă 30 de elevi. Pe 27 noiembrie va fi desemnat câştigătorul, iar până la sfârşitul lui ianuarie 2014, clasa va fi echipată cu cele mai performante mijloace IT”, a mai precizat Francisc Halasz.

Şcolile care au fost selectate de Inspectoratul Şcolar Timiş pentru a participa la acest concurs sunt: Colegiul Naţional Bănăţean, Colegiul Naţional „C. D. Loga”, Colegiul Naţional „Ana Aslan”, Liceul Teoretic „J. L. Calderon”, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, Colegiul Economic „F. S. Nitti”, Colegiul Tehnic „Henri Coandă” şi Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.