Motivul pentru care s-a cerut Curţii de Apel Timişoara punerea în libertate...

Motivul pentru care s-a cerut Curţii de Apel Timişoara punerea în libertate a fraţilor Roman, condamnaţi definitiv UPDATE Hotărârea CAT

5
DISTRIBUIȚI

BOGDAN ROMAN03

Curtea de Apel Timişoara a judecat, astăzi, recursul la contestaţia în anulare depusă de avocaţii fraţilor Bogdan şi Călin Roman, fiii primarului din Deta, şi a celorlalţiprieteni ai lor împotriva sentinţei prin care au fost condamnaţi definitiv la închisoarea cu executare. Vă reamintim că, în 3 octombrie, Curtea de Apel Timişoara i-a condamnat  pe fraţii  Roman la câte trei ani de închisoare, Bârzan Daniel, Gherghel Radu şi Strâmtu Vasile la câte doi ani de puşcărie pentru scandalul din noaptea de 23/24 iulie 2011.


Avocaţii acestora au depus imediat după pronunţarea sentinţei, contenstaţie în anulare, care a fost respinsă în primă fază. Astăzi, s-a discutat despre admisibilitatea în principiu, apărarea solicitând, de asemenea, suspendarea executării pedepsei până la soluţionarea contestaţiei dacă va fi admisă. Principalul motiv invocat a fost acela că inculpaţii au fost condamnaţi de CAT pentru infracţiunea de lovire, infracţiune pentru care Judecătoria Deta i-a achitat. În această situaţie, avocaţii au considerat că era obligatorie audierea lor de către completul de recurs pentru această faptă, lucru care nu s-a întâmplat. De asemenea, s-a susţinut că nu s-au administrat probe pentru infracţiunile în care s-a schimbat încadrarea juridică. În replică, procurorul a susţinut că audierea nu era necesară pentru că au fost audiaţi în primă instanţă pentru toate faptele. Instanţa a rămas în pronunţare.

UPDATE Curtea de Apel Timişoara a admis în principiu contestaţia în anulare, care se va judeca pe fond în 2 decembrie, şi a respins punerea în libertate a inculpaţilor.

5 COMENTARII

  1. sa poata dormi gunoaiele mai bine, justitia e f. corecta pt. unii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEE, TRAIM INTR-O TARA DE CACAT.. .TIGANII NE CONDUC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!VEZI CAZUL CARPACI, UNDE TOT JUSTITIA A FOST CORECTA!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.