Noi dezvăluiri în scandalul de spionaj: ce acord șocant a făcut NSA...

Noi dezvăluiri în scandalul de spionaj: ce acord șocant a făcut NSA cu Marea Britanie

0
DISTRIBUIȚI

nsa

Agenţia americană de informaţii NSA a putut să spioneze cetăţeni britanici datorită unui acord secret cu autorităţile din Marea Britanie, relevă documente furnizate de americanul Edward Snowden, dezvăluite ieri de cotidianul The Guardian şi televiziunea Channel 4, scrie Mediafax.


Aceste documente arată că autorităţile britanice au dat undă verde, în 2007, pentru arhivarea şi analizarea de către NSA a datelor privind convorbirile telefonice, comunicarea pe internet şi poşta electronică ale britanicilor.

Potrivit unui document datat în mai 2007, cu privire la spionajul electronic,biroul de legătură la Washington al serviciilor britanice de spionaj electronic şi NSA au decis să „colaboreze pentru a pune în aplicare o nouă politică ce extinde utilizarea informaţiilor interceptate accidental de la cetăţenii britanici”. „În prezent, analiştii SID (serviciul de spionaj electronic din cadrul NSA) pot exploata toate datele colectate accidental de la cetăţenii britanici despre contacte, adrese de IP, adrese de e-mail, numere de fax şitelefon”, se arată în document. Autorităţile britanice şi americane nu au reacţionat, miercuri seara, faţă de publicarea acestor noi informaţii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.