Orza cere dezbatere pe tema prospecțiunilor de petrol și gaze în Timiș,...

Orza cere dezbatere pe tema prospecțiunilor de petrol și gaze în Timiș, deși procedura e deja-n mișcare

2
DISTRIBUIȚI

orza-si-ciuhandu-640x480

O dezbatere pe tema propecţiunilor din judeţul Timiş – asta cere consilierul PNŢCD Adrian Orza în mod public. Fostul viceprimar spune că înainte de a începe orice fel de acţiune legată de petrol sau gaze de şist este nevoie ca oamenii să fie informaţi corect şi complet. „Nu sunt specialist în domeniu, România este foarte sensibilă la subiecte legate de mediu, cianuri, au fost proteste şi tot felul de puncte de vedere.


Avem şi noi probleme în judeţul Timiş. E nevoie de o dezbatere publică organizată de consiliul judeţean la care beneficiarul să prezinte detaliat toate procedurile. Eu insist pe lângă primarii care sunt arondaţi să vină şi ei, şi cetăţenii şi să pună întrebări, să li se răspundă complet. Şi aşa să putem depăşi anumite emoţii care s-ar putea crea în jurul unui subiect atât de fierbinte. Cred că e şi interesul companiei să elimine orice fel de supoziţii”. Orza spune că nu a luat legătura direct cu şeful CJT Titu Bojin pentru că aceasta nu este o problemă personală, ci una de interes general.

Compania Prospecțiuni SA, deținută de omul de afaceri Ovidiu Tender, începe prospecțiuni după petrol și gaz metan în mai multe comune din județul Timiș. În funcție de vreme, procedura va dura până la cinci luni. Pe de o parte, prospecțiunile vor viza o suprafață de 200 de kilometri pătrați, iar pe lângă aceasta mai multe linii, care vizează localitățile: Checea, Cărpiniș,  Becicherecu Mic, Dudeștii Noi, Săcălaz, Cenei, Uivar,  Sânmihaiu Român, Săcălaz, Giroc, Șag, Parța, Peciu Nou, Pădureni, Giulvăz.

2 COMENTARII

  1. Sunt absolut obligatorii aceste dezbateri. URGENT! Nu mai vrem cutremure (ca la sfârșitul lunii martie a.c., când – prin voia Domnului – a avut doar 2,4 grade pe scara Richter, provocat de explorările ilegale făcute de Chevron lângă Timișoara, un altul având loc, în prima decadă din aprilie, la granița cu Ungaria), nici alte nenorociri!

  2. Scufundati -va banateni ca p.. ca voi nu exista in lume..banatu-i fruntea la k..rusine baaa va dau gaze de sist la robinet..si stati cu sol cu tot sa va scufundati…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.