Pedeliștii din regiunea N-V au votat ca Predoiu să fie candidatul lor...

Pedeliștii din regiunea N-V au votat ca Predoiu să fie candidatul lor la prezidenţiale. Singurul județ în care a fost devansat de Falcă

0
DISTRIBUIȚI

catalin predoiu l01 p

Democrat-liberalii din cele şase judeţe ale regiunii Nord-Vest au votat, ieri, ca viitorul candidat al PDL la alegerile prezidenţiale să fie Cătălin Predoiu, care a obţinut 77,31% din voturi, în timp ce Gheorghe Falcă a adunat 22,68 % din voturi, potrivit Mediafax. Vicepreşedintele PDL pentru regiunea Nord-Vest, Ioan Oltean, a declarat că la alegerile interne pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţia României care s-au desfăşurat sâmbătă au votat aproximativ 15.000 de membri ai partidului din judeţele Cluj, Bihor, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud. Cătălin Predoiu a obţinut cel mai mare număr de voturi, respectiv 85%, în judeţul Bihor, iar cele mai puţine voturi, respectiv 49,7%, a adunat în judeţul Cluj, singurul judeţ unde a fost devansat de contracandidatul său,Gheorghe Falcă, care a avut 50,3% din voturi.

În celelalte judeţe din regiunea de nord-vest, Cătălin Predoiu a adunat mai multe voturi decât Gheorghe Falcă.


În Bistriţa-Năsăud, Predoiu a obţinut 77,76% din voturi, în Maramureş – 82,61%, în Satu Mare – 84,18%, iar în Sălaj – 84,64%. Alegerile pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie s-au desfăşurat sâmbătă, între orele 9.00 – 17.00, în 46 de secţii de votare din regiunea Nord-Vest. Cei doi candidaţi PDL rămaşi în cursa pentru Preşedinţie, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, şi-au prezentat, marţi şi miercuri, proiectele de ţară în faţa membrilor partidului din judeţele Maramureş, Sălaj, Bihor şi Satu Mare, iar joi în faţa celor din Bistriţa-Năsăud şi Cluj.

În urmă cu o săptămână, au avut loc alegeri pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie în regiunea Nord-Est, unde democrat-liberalii au ales ca viitorul candidat al partidului la alegerile prezidenţiale să fie Cătălin Predoiu. În 9 noiembrie vor fi organizate alegeri în regiunea centru, în timp ce în 16 noiembrie vor fi alegeri în regiunea Vest, iar în 23 noiembrie în regiunea Sud-Vest. Membrii PDL din regiunea Sud-Est vor fi chemaţi la urme în 30 noiembrie, cei din regiunea Sud în 7 decembrie, iar ultimul scrutin va fi în 14 decembrie, când vor vota democrat-liberalii din Bucureşti, Ilfov şi din diaspora.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.