Percheziţii într-un dosar de corupţie: medici, asistente şi poliţişti sunt cercetaţi pentru...

Percheziţii într-un dosar de corupţie: medici, asistente şi poliţişti sunt cercetaţi pentru luare de mită

0
DISTRIBUIȚI

mita_bani_mana

Poliţiştii fac astăzi 17 percheziţii, într-un dosar în care sunt cercetaţi patru medici, trei asistente, doi agenţi de poliţie şi patru instructori auto, fiind suspectaţi de luare de mită pentru eliberarea unor documente medicale şi a altor acte necesare la obţinerea permisului de conducere, potrivit Mediafax. Percheziţiile, care au loc în județul Gorj, sunt făcute de un procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, fiind vizate fapte de corupţie săvârşite de mai multe persoane referitor la eliberarea unor documente medicale şi alte înscrisuri necesare pentru obţinerea permisului de conducere, precum şi pentru promovarea probei practice în vederea obţinerii permisului de conducere.

Poliţiştii vor pune în executare 16 mandate de aducere, se arată într-un comunicat de presă comun al Parchetului instanţei supreme şi DGA.


În această cauză a fost începută urmărirea penală faţă de doi agenţi de poliţie şi un informatician (personal civil), toţi din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Gorj, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită.

Alţi patru instructori auto şi un intermediar sunt învinuiţi în acelaşi dosar pentru trafic de influenţă, în scopul obţineri unor permise de conducere pentru mai multe persoane. De asemenea, au mai fost puşi sub învinuire patru medici şi trei asistente medicale, precum şi fiul unui medic, fiind acuzaţi de luare de mită, trafic de influenţă, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu în vederea întocmirii unor fişe medicale. Percheziţiile se desfăşoară cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Acţiunea a fost sprijinită de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă şi Serviciul Român de Informaţii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.