Politehniștii intră în grevă japoneză. Studenții se alătură cadrelor didactice în protestul...

Politehniștii intră în grevă japoneză. Studenții se alătură cadrelor didactice în protestul împotriva situației din educației

1
DISTRIBUIȚI

foto-studentii-de-la-utcn-la-job-pentru-o-zi1363882191

Toți studenții Universității Politehnica din Timișoara care sunt membri ANOSR intră mâine în grevă japoneză.


Este vorba de cei înscriși în Liga Studenților Chimiști din Timișoara (LSCT) și în celelalte ligi. Ei sunt solidari cu protestele cadrelor didactice.  Este vorba de mii de studenți care vor intra la cursuri purtând banderole albe la mână și vor cere alocarea a 6% din PIB pentru educație.

Studenții vin și cu propriile revendicări. Ei cer creșterea alocației per student echivalent, a subvenției cămine-cantine, a fondului de burse pentru creșterea bursei sociale și servicii de consiliere și orientare în carieră de înaltă calitate. ”A sosit momentul să îi tragem la răspundere pe cei care decid în numele nostru, pentru modul în care tratează educația și pentru ignoranța față de viitorul nostru. Suntem complet dezamăgiți din cauză că deschiderea la dialog a rămas doar la nivel de conjugare a verbului ,,a fi deschis” la toate timpurile. Educația din România este în prag de colaps, iar viitorul nostru ne este în propriile mâini acum. Vom fi alături de cadrele didactice declanșând la nivel național greva japoneză, iar în lipsa unor asumări concrete de alocare a 6% din PIB pentru educație vom organiza proteste în cele mai importante centre universitare din țară pe data de 13 noiembrie!”, spune Mihai Dragoș, președinte ANOSR.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.