Povestea casei împărțite între două sărăcii. Cum a primit o timișoreancă o...

Povestea casei împărțite între două sărăcii. Cum a primit o timișoreancă o locuință după 15 de așteptare, dar nu poate intra în ea

0
DISTRIBUIȚI

IMG_1822

Cinsprezece ani a aşteptat Rodica Petruţ, o femeie de 44 de ani care de abia merge, să primească o locuinţă socială de la Primăria Timişoara. Visul de a avea propria casă i s-a împlinit în această toamnă, când reprezentanţii municipalităţii au anunţat-o că, în sfârşit, i-au găsit o locuinţă, o cameră micuță, cu un hol şi-o baie pe strada Crizantemelor, nr. 32. Însă femeia aşteaptă de mai bine de două luni să poată intra în imobil, pentru că o familie cu trei copii a intrat în locuinţa socială în mod abuziv, în această vară, şi nu mai vrea să plece.

Rodica Petruţ povesteşte cu ochii în lacrimi că de trei ani, de când de abia poate să meargă cu ajutorul cârjelor, locuieşte pe unde poate. „Până acum trei ani am muncit şi mi-am permis să plătesc chirie, dar acum am o pensie de doar 300 de lei şi nu mă pot descurca, de abia trăiesc de pe o lună pe alta, nu mă angajează nimeni. Acum, locuiesc în azilul de noapte de pe Brâncoveanu. Am crezut că o să am casa mea, dar nu pot să mă mut pentru că o familie a intrat abuziv şi nu vrea să plece”, povestește Rodica Petruţ.

Adina Mornea, mama copiilor care locuiesc în acest moment pe strada Crizantemelor, a explicat că toată vara a stat ziua în parcul din faţa Liceului „Ion Vidu”, iar noaptea, portarul şcolii i-a lăsat să doarmă în interiorul şcolii, până a aflat directorul şi le-a interzis acest lucru. Femeia a alergat disperată la primărie şi a depus o cerere ca să primească locuinţa liberă de pe strada Crizantemelor, însă nu a mai aşteptat un răspuns şi a intrat în mod abuziv în cameră, ştiind că nu stă nimeni acolo după ce fosta proprietară a murit.


Acum, părinţii celor trei copii nu vor să se mute din locuinţă, deşi reprezentanţii primăriei le-au găsit un loc în căminul Liceului Auto. „Nu sunt condiţii de locuit acolo, geamurile sunt crăpate şi plouă pe lângă ele în camere”, se justifică femeia, care spune că cei trei copii, care au vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, sunt înscrişi la şcoală aproape de locuinţa de pe strada Crizantemelor.

mornea

Ce spun reprezentanţii Primăriei

Traian Stoia, viceprimarul Timişoarei, ştie despre cazul celor două familii, iar în acest moment reprezentanţii municipalităţii încearcă să convingă familia Mornea să părăsească locuinţa de bună voie. „Noi nu suntem obligaţi să le oferim o locuinţă, au intrat abuziv pe strada Crizantemelor, dar ne-am gândit că nu putem să lăsăm copiii ăia pe stradă şi le-am căutat o casă. La Liceul Auto ar locui în două camere de cămin, le oferim şi masă gratuită la cantină, dar ei nu vor să se mute. În final, o să-i evacuăm cu forţa, nu avem altă soluţie”, ne-a spus Traian Stoia. Viceprimarul spune că a încercat să ajute familia Mornea, şi chiar i-a găsit un loc de muncă în Germania tatălui copiilor, unde primea un salariu de 1.000 de euro, însă acesta trimitea prea puţini bani acasă, pentru că îi cheltuia pe băutură.

Cei trei copii, doi băieţi şi o fată, trăiesc în condiţii greu de imaginat. Mama copiilor recunoaşte că sunt zile în care îşi ia unul dintre odrasle în braţe şi merge în faţa Catedralei la cerşit pentru că pur şi simplu nu are ce să le pună de mâncare pe masă. Tatăl îşi petrece ziua mai mult prin birturi, atunci când mai face rost de câte un ban, în loc să le cumpere haine sau de mâncare micuţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.