Povestea suprarealistă a unei colecții de bijuterii: piulițele devin metale prețioase în...

Povestea suprarealistă a unei colecții de bijuterii: piulițele devin metale prețioase în mâinile unei creatoare din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

gio

Când s-a dus prima data la un magazine de bricolaj să ceară piulițe, agenții de vânzări mai că nu i-au râs în nas. Credeau oricum că blonda pe tocuri, în rochiță, din fața lor e pusă pe glume. Între timp Georgiana Epure, masterand în economie și studentă la design, a devenit clienta casei. Ea face cele mai neobișnuite bijuterii – din piulițe, șaibe și cârlige. Recent, și-a lansat  primul videoclip care îi pun în valoare creațiile.

Ea este creatoarea din spatele brandului GIO Studio. “Aggression” – numele ultimei colecții, promovate în film, porneşte de la elementele neconvenţionale pe care artista le-a folosit pentru a crea colecţia de bijuterii, compusă din cercei, colier, cravată, brăţări, inele şi pantofi accesorizaţi. Colecţia se prezintă în trei culori – argintiu, auriu și negru, materialele care au fost folosite la crearea bijuteriilor fiind piuliţe din oţel inoxidabil alimentar, care nu dăunează pielii, elemente de argint, cristale Swarovski şi cristale clasice din sticlă, şnururi din piele şi bumbac şi alte componente din textil colorat.

Protagoniştii clipului sunt Alexander Smith Brock şi Monica Wasp, care, sub regia lui Octavian Moţ şi scenariul Danielei Nedovescu de la Mots, trăiesc o relaţie de cuplu contradictorie în care sentimentul de iubire posesivă cauzează un final tragic.


Toată acţiunea clipului se derulează lent şi invers cronologic, într-o atmsoferă suprarealistă. “Clipul colecţiei ‘Aggression’ este o metaforă care vrea să transpună în imagini experienţa purtării unor bijuterii neconvenţionale, pentru care ai nevoie de o personalitate puternică şi nonconformistă. Pentru mine, ‘Aggression’ reprezintă o combinaţie de trăiri intense şi provocatoare cu sentimente inocente“, spune Georgiana Epure.

Georgiana Epure a debutat ca handmade artist pe piaţa din România în 2010, iar în 2012 şi-a susţinut prima prezentare de bijuterii – “The Precious Handmade Show”. De la un atelier improvizat acasă, artista a ajuns să colaboreze astăzi cu mai multe branduri conectate cu lumea modei. Își amintește cum a început totul.  ”Îmi instalam stativul pentru mărțișoate, și mi-au rămas piulițe în plus. M-am gândit să le folosesc drept mărgele. Una, care era mai mare, am transformat-o în inel”, spune Georgiana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.