Film făcut de o adolescentă despre prietena ei, cea mai tânără alpinistă...

Film făcut de o adolescentă despre prietena ei, cea mai tânără alpinistă din Europa FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

peleaga

O elevă de clasa a XI-a din Timișoara, Daria Hupov, și-a pus semnătura pe o premieră cinematografică – un film documentar despre prietena ei, Andreea Marcu, din Deva, cea mai tânără alpinistă europeană, elevă în clasa a X-a. Filmul ”Evoluții” a avut premiera aseară.

”O adolescentă face un film despre o adelescentă, pentru mine asta e extraordinar. Împreună, mesajul nostru este că e important să faci în viață ceea ce îți place”, explică alpinista. Alexandra Marcu, de 16 ani, elevă la Colegiul Național Decebal din Deva, a urcat deja pe Mont-Blanc și a început să cucerească cei șapte vulcani înalți ai lumii. A cucerit patru: Uhuru din Kilimanjaro, Mont Blanc din Franţa, Kazbek din Georgia şi Damavand din Iran. Nicio europeancă de vârsta ei nu a mai reușit o asemenea performanță. Scopul e să urce pe toți șapte: urmează Giluwe (4.367 de metri), cel mai înalt vulcan din Australia şi Oceania, expediție în care va pleca la finele lunii, apoi, Ojos del Salado, în Anzi și Sidley, în Antarctica.

Anul trecut a cunsocut-o pe Daria pe Facebook, i-a cerut ajutorul în realizarea unui site d epromovare, iar timișoreanca, ce cochetează cu ideea unei cariere în film, a decis să facă un documentar despre cea care i-a devenit cea mai bunî prietenă.


A fost un proiect în care au investit familiile copilelor și ele, cele mai pure sentimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.