Timișorenii sunt invitați să râdă în hohote timp de șase ore, descoperind astfel o nouă metodă de a scăpa de stres și depresii. Centrul de Terapie prin Râs Mandarin sosește la Timișoara pe 16 noiembrie și va susține un atelier inedit.
Psihoterapeutul Monica Burcea, promotoarea acestui gen de terapie, explică faptul că sunt cercetări întinse pe foarte mulți ani care arată beneficiile râsului. Un act involuntar asociat inconștient cu „starea de bine”, râsul are întotdeauna un impact pozitiv asupra persoanei sau grupului în care se manifestă.
”Din punct de vedere medical, râsul (de 3 – 8 minute) joacă un rol important în ameliorarea și chiar vindecarea bolilor: îmbunătățeste starea psihică, reduce consecințele stresului, produce endorfine”, explică psihoterapeutul.
Savanții au promovat în ultimii ani râsul în hohote
Cercetătorii de la University of Western Ontario – Canada au descoperit că angajații care râd pe parcursul zilei, la locul de muncă, găsesc soluții constructive mult mai ușor decât angajații stresați. Rezultatele altor cercetări, prezentate la conferința de Biologie Experimentală din Anaheim în 2010, arată că râsul stimulează sistemul imunitar al organismului, dar și respirația prin mișcările accentuate ale musculaturii abdominale și ale mușchiului diafragmei, producând un masaj intern cu beneficii directe asupra circulației sanguine și asupra creșterii concentrației de oxigen din sânge. ”Eu am văzut beneficiile acestei terapii pe internet, și am decis să îi aduc pe promotorii ei și în Timișoara”, spune Roxana Constantinescu, organizator de evenimente.
Foto: jules-mitchell.com