Premieră naţională la Timişoara: elementul-surpriză care îi pune pe picioare pe pacienții...

Premieră naţională la Timişoara: elementul-surpriză care îi pune pe picioare pe pacienții cu probleme la coloană. Cât costă operația

1
DISTRIBUIȚI

operatie-640x480

Medicii timişoreni au realizat, în aceste zile, patru intervenţii chirurgicale pe coloana vertebrală în premieră naţională. Cu sprijinul doctorului rus Alexandr Laka, medicii de la Clinica II de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara au învăţat să realizeze corecţii ale coloanei vertebrale cu un implant din titan.


Dan Poenaru, şeful clinicii unde au avut loc intervenţiile chirurgicale, în cadrul conferinţei „Actualităţi în ortopedie şi traumatologie”, povesteşte că de aceste operaţii au beneficiat patru copii cu scolioză. „Intervenţiile sunt realizate în premieră în România şi în zona aceasta a Europei cu un instrumentar original imaginat de profesorul Alexandr Laka din Moscova. Concret, echipa de chirurgie spinală a efectuat corecţii ale deformării coloanei vertebrale. Implantul din titan este mult mai uşor de pus decât cel clasic, dă rezultate mai bune şi este mai ieftin”, a explicat Dan Poenaru.

Potrivit medicului timişorean, în total, la Timişoara, au mai fost realizate opt intervenţii chirurgicale de acest gen pe coloana vertebrală, însă sub îndrumarea doctorului din Moscova. Din acest moment, medicii timişoreni realizează implanturi din titan singuri. Alexandr Laka a afirmat, astăzi, la Timişoara că a efectuat în jur de 3.000 de intervenţii chirurgicale cu acest instrumentar, însă doar în trei cazuri au apărut complicaţii. O astfel de operaţie pe coloană costă aproximativ 3.000 de euro, dar în străinătate pacienţii trebuie să plătească sume mult mai mari, a mai precizat Dan Poenaru.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.