Premiera nouă de la Național ”De-a baba oarba”, povestea inocenței pierdute

Premiera nouă de la Național ”De-a baba oarba”, povestea inocenței pierdute

0
DISTRIBUIȚI
De-a baba oarba, Teatrul National Timisoara, foto Adrian Piclisan (1)
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Teatrul Naţional din Timișoara a strâns ropote de aplauze, aseară, la cea mai nouă premieră din repertoriu: „De-a baba oarba”. Textul, care are o carieră internaţională fulminantă, aparţine uneia dintre cele mai puternice voci ale dramaturgiei israeliene contemporane, Edna Mazya. ”Având la bază un caz real, De-a baba oarba spune, dur, tandru, cu prospeţime, o poveste despre pierderea inocenţei, despre justiţie, despre abuz, despre manipulare şi, dincolo de toate acestea, despre iubire”, arată Codruța Popov, secretarul literar al Naționalului timișorean.

Preluând şi dezvoltând acest spectacol în calitate de producător, Teatrul Naţional face un pas mai departe în iniţiativa sa de a susţine tinerii artişti. Distribuţia este formată din cei mai tineri actori cu care colaborează instituția: Isa Berger, Flavius Retea, Alexandru Ţenţ, Richard Hladik, Cristina Dumitru şi Mihai Guţă, proaspeţi absolvenţi ai secţiei de actorie a Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest (promoţia 2013).


Echipa de creaţie a fost întregită de scenografa Geta Medinski şi de video-artistul Lucian Matei. Regia spectacolului este semnată de Mihaela Lichiardopol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.