EXCLUSIV Primăria Timişoara, amendată de Garda de Mediu pentru defrişările din Piaţa...

EXCLUSIV Primăria Timişoara, amendată de Garda de Mediu pentru defrişările din Piaţa Bălcescu. Cât trebuie să plătească municipalitatea UPDATE Reacția reprezentanților primăriei

5
DISTRIBUIȚI

IMG_1689

Decizia Primăriei Timişoara de a tăia toţi copacii din Piaţa Bălcescu, care a iscat o serie de comentarii din partea cetăţenilor, a fost ilegală. Reprezentanţii municipalităţii s-au ales cu o amendă de cel puţin 50.000 de lei pentru că au lăsat piaţa fără niciun pom. Nicolae Robu afirma că s-a luat această hotărâre pentru că s-a greşit în alegerea soiurilor de copaci care au fost plantaţi, dar şi că unii pomi erau prea bătrâni. Nu de aceeaşi părere este Garda de Mediu Timiş, care. în urma unui control. a decis să sancţioneze Primăria Timişoara cu o amendă cuprinsă între 50.000 şi 100.000 de lei.

Mariana Lorinczi, şefa Gărzii de Mediu Timiş, a afirmat pentru PRESSALERT.ro că o parte din pomii din Piaţa Bălcescu au fost tăiaţi fără nicio justificare.


„Primăria Timişoara nu taie copacii chiar de capul ei. A fost un control pe care l-am realizat în urma sesizărilor primite şi s-au dat amenzi pentru defrişări ilegale în acest şantier”, ne-a spus Mariana Lorinczi. Mai mult, Garda de Mediu analizează şi documentele care au stat la baza defrişărilor din Piaţa Libertăţii, iar în cazul în care acestea nu sunt justificate, municipalitatea va fi, din nou, sancţionată.

În ceea ce priveşte tăierile masive de copaci din zona Soarelui, şefa Gărzii de Mediu spune că acestea au fost legale, deşi Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Timişoara a dat aviz favorabil doar pentru tăierea a doi pomi. „Avem dovezi de ce s-au tăiat acei copaci, nu are de unde să ştie Agenţia pentru Protecţia Mediului ce se află sub rădăcinile copacilor. S-au descoperit nişte reţele de apă şi canalizare pe Aleea Azurului din cartierul Soarelui sub pomi, iar localnicii ar fi trebuit să ştie asta atunci când i-au plantat în urmă cu 20 de ani”, ne-a explicat Mariana Lorinczi.

UPDATE Alina Pintilie, de la biroul de presă al primăriei, a confirmat, pentru PRESSALERT.ro, că există o sancțiune de la Garda de Mediu, pentru copaci tăiați pe strada Ciprian Porumbescu, însă aceasta a precizat că nu este vorba despre o amendă, ci de un avertisment.

5 COMENTARII

  1. e bine ca la continental care polueaza cu mirosul de cauciuc jumatate de oras, garda de mediu a dat doar o amenda de 15.000 Ron, iar la primarie care a replantat alti pomi in schimb si nu polueaza jumatate de oras, i-a dat o amenda cuprinsa intre 50.000 si 100.000 pe care o platim tot noi astia poluatii de catre anvelopele continental! Cine stie ce spaga lunara ia garda de mediu de la anvelope continental? de nu ia masuri drastice impotriva lor

  2. Eu,cetățean roman,care nu stiu in detaliu regulile obstesti,stau si citesc articolul …daca se numește „Garda de Mediu” deduc ca licupatia sa de baza este legată de mediu…si atunci,daca domniile lor se sesizează la dispariția câtorva pomisori (care totuși sunt încadrati intr-un plan de redezvoltare) ce spun dumnealor de o decizie a preaminunatului sistem de guvernare cu privire la extragerea gazelor sist? Ala nu mai e „mediu”?! Cand ne vom intoxica toți cu un aer si o apa poluata,cand producția agricolă si animalele,fauna si siguranță pamântului pe care trăim se va duce pe apa sâmbetei doar in beneficiul câtorva buzunare manjite si saturate de conruptie/lipsa credintei fata de tara asta a noastră !!! Unde e „Garda de Mediu”???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.