Cum a contrazis primarul acuzat de şpagă susţinerile DNA despre judecătoarea care...

Cum a contrazis primarul acuzat de şpagă susţinerile DNA despre judecătoarea care a transformat instanţa în SRL

0
DISTRIBUIȚI

judecatoarea bolos catuse

Doi martori au fost audiaţi, astăzi, la Curtea de Apel Timişoara, în procesul judecătoarei Floriţă Boloş de la Judecătoria Ineu, care a transformat instanţa în SRL, fiind arestată după ce DNA a prins-o în flagrant în timp ce lua şpagă pentru a da anumite sentinţe. Prima audiată a fost grefiera de şedinţă a judecătoarei, Chiş Elisabeta. Aceasta a mai fost audiată o dată, iar astăzi şi-a menţinut declaraţiile. Întrebată de avocatul judecătoarei dacă Floriţa Boloş îşi întocmea singură hotărârile judecătoreşti, grefiera a răspuns că majoritatea erau redactate de ea, judecătoarea fiind cea care le dicta.

Al doilea martor propus de avocatul judecătoarei a fost Ion – Florin Moţ,  primarul al comunei Zărand, care l-a denunţat pe Dan Diaconescu pentru şantaj în anul 2010, iar în luna iulie a acestui an a fost arestat fiind prins în flagrant de DNA Oradea în timp ce primea şpagă 10.000 de euro.


De altfel, procurorii DNA au început ancheta care o vizează pe judecătoarea Floriţă Boloş, de la un dosar în care a fost implicat fostul primar din Zărand, care a obţinut un teren în mod ilegal cu sprijinul judecătoarei. „Pe parcursul procesului, între numitul Moţ Ion-Florin şi reclamantul interpus de acesta, numitul Luţai Adrian-Ilie, au intervenit neînţelegeri asupra modalităţilor formale ulterioare, prin care terenul să fie transmis în proprietatea numitului Moţ Ion-Florin şi asupra recompensei cuvenite numitului Luţai Adrian-llie, pentru implicarea sa în circulaţia juridică a terenului”, susţin procurorii.

Moţ a afirmat, astăzi, însă, că nu-l cunoaşte pe avocatul Adrian Ilie Luţai. “Mărturiile celor doi martori nu au fost deosebit de relevante, domnul primar a fost audiat datorită unor afirmaţii făcute de către organele de urmărire penală în rechizitoriu cu ocazia trimiterii în judecată a doamnei Boloş în care se afirma că anumite persoane ar fi fost de fapt interpusele domnului Moţ în derularea unor afaceri imobiliare şi a trebuit lămurit acest aspect, iar dânsul a negat acest fapt. Iar doamna Chiş, grefiera de şedinţă a fost audiată fiind martor deja propus prin rechizitoriu în acuzare, dar a trebuit reaudiată în faza de cercetare judecătorească”, a declarat avocatul Mihai Paşca. Următorul termen al procesului este de 27 noiembrie, avocatul judecătoarei spune că a mai rămas o probă esenţială în suspans, şi anume realizarea unei expertize informatice asupra calculatorului deţinut de Floriţă Boloş în cadrul judecătoriei „pentru a se constata dacă anumite hotărâri au fost redactate de dânsa aşa cum susţin procurorii sau nu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.