Protest cu zebre în Piața Bălcescu: ”Robu trebuie să iasă din autism”

Protest cu zebre în Piața Bălcescu: ”Robu trebuie să iasă din autism”

12
DISTRIBUIȚI

zebre iarba

”Pentru primar mai ales: să iasă din starea de autism şi să înceapă să asculte şi de oameni, mai ales de profesioniştii din domeniile în care nu se pricepe, şi sunt foarte multe”, este mesajul transmis de ”zebre”. Zeci de zebre miniaturale din hârtie, lipite pe țepușe de frigărui, au apărut, în noaptea de duminică spre luni, pe spaţiul verde din Piaţa Bălcescu în semn de protest faţă de modul în care a fost remodelată această piaţă în care s-a și desenat o ”zebră” nu duce nicăieri.

Acțiunea a fost revendicată de organizația Acțiunea Urbană – AU, care vrea astfel să îl scoată din egocentrism pe edilul liberal care conduce Timișoara. Tinerii au precedat totul de un sondaj realizat pe Facebook, privind gradul de mulțumire al timișorenilor cu privire la ”înfrumusețarea” Pieței Bălcescu, un proiect care a costat 1,1 milioane de lei.


94% din repondenți s-au declarat nemulțumiți de amenajare, iar 84% explică faptul că adevăratele probleme rutiere ale spațiului nu au fost rezolvate.În piață însă a apărut  o trecere de pietoni care duce de pe un trotuar într-un rondou. Zebra trasată în Piața Bălcescu ”nu duce către nicăieri, duce către o amenajare peisagistică care urmează să fie realizată. Sigur, marcajul a fost făcut înainte de amenajare pentru că tine de proiectul de marcaje din Piaţa Bălcescu”, după cum spunea Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Cu puțin timp înainte de prânz edilii au cerut societății de salubrizare a orașului să curețe spațiul verde de zebrele miniaturale.

Acţiunea urbană este un grup de informare şi intervenţie pentru îmbunătăţirea şi recuperarea spaţiului public. ”Acolo unde se anunţă o intervenţie sau acolo unde o intervenţie este necesară, încercăm să informăm publicul utilizator asupra celor propuse de către autoritatea locală. Acţiune pro activă şi preventivă, de informare şi consultare. Vrem să redescoperim spaţiile atrofiate, subutilizate, uitate, negestionate şi neocupate ale Timişoarei. Nu de dragul lor, ci pentru a regăsi acţiunea şi atitudinea care le fac abia să fie parte a spaţiului public în sens de discurs, câmp de acţiune, expunere şi spaţiu conflictual. Scene ale identităţii urbane, cu povestea, oponenţii, luptele, deznodământul, efectele şii drama nepovestită a fiecărei situaţii urbane în parte” – explică reprezentanții organizației. vara aceasta au legat baloane de doliu ( negre) în semn de ultim omagiu adus teilor de pe bulevardul Revoluției, defrișați și ei.

 

12 COMENTARII

  1. Se exagereaza cu chestia asta… Traficul este mult mai bun in zona si asta era si ideea… M-am saturat de toti pietonii care se tot dau cu fundul de pamant… sau asa zise ong-uri care cica au facut sondaje… Ma lasi… Mai bine ati face voluntariat…

  2. 1.Circulatia prin Balcescu este foarte fluida si nu ai nevoie de mai mult de 30 de secunde pt a parcurge intersectia
    2.Lucrarile de amenajare a locului din centrul pietei nu sunt finalizate
    3.Nu cunosc vreun sondaj facut de baietii astia mintosi….
    4.Proiectul de amenajare pt Piata Balcescu a fost facut pe vremea Dl. Ciuhandu….nu am auzit atunci pe nimeni sarind de cur in sus, sau vreun „expert” ,cum ca nu ar fi ceva in regula…concluzia mea: cu cat se agita papagalii astia mai mult cu atat dorm mai linistit, pt ca Timisoara se modernizeaza in ritm accelerat!

    • Nu-mi aduc aminte sa fi vazut zebre prin ziare la vremea aceea…doar boschetari tragand aurolac din punga ascunsi in boschetii din mijlocul intersectiei…care nu-i deranjau pe tinerii de la AU .

  3. În primul rând utilizarea autismului pentru a denigra pe cineva este complet inadecvată, dat fiind faptul ca este o afecţiune tragică pentru foarte mulţi oameni si familiile lor. În al doilea rând, cu excepţia zebrei deocamdata neinspirate, intersecţia e mult mai bine organizată. În al treilea rând, unde era acest spirit civic al AU când ciuhandu le dădea tot oraşul clanurilor „întunecate”? Robu chiar face ceva pentru oraşul ăsta. Voi rămâneţi cu glumele puerile şi totodată politicianiste.

  4. Asa clar se vede cand Robu se lauda singur sub diverse pseudonime „tineresti” :)) Domnule, astia de pe net nu sunt ca aia de la antena3. Astia mai si gandesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.