Regele asfaltului din Banat a închis TVT 89. Ce spune despre viitorul...

Regele asfaltului din Banat a închis TVT 89. Ce spune despre viitorul afacerilor sale în media Georgică Cornu

4
DISTRIBUIȚI

tvt_89

După cinci ani de existență,  TVT 89,  a avut, vineri, ultimul jurnal de știri. Afacere a regelui asfaltului din Banat Georgică Cornu, instituția media care a preluat în 2008 activitatea ( și numele) primei televiziuni libere din Timișoara, a trebuit să își închidă porțile, din rațiuni economice.

Omul de afaceri Georgică Cornu a explicat că, în actualul context economic, nu știe dacă, în viitor, va regândi o nouă afacere media.


”Nu am mai putut, intra în faliment. Băncile creditoare s-au înscris la masa credală pentur fiecare firmă din grup”, a explicat Cornu. El a declarant că a ajuns în această situație deoarece, pe grupul său de firme  are creanțe neîncasate  în valoare de 45 de milioane de euro. ”Cu penalități și daune se trece de 200 de milioane”, a mai explicat Georgică Cornu.

La închidere, vineri, TVT 89, avea aproximativ 30 de angajați din care, spune Cornu, nu știe pe câți îi va mai păstra, în ideea că pe viitor  va avea în vedere o nouă afacere în presă. ”Probabil voi păstra o parte din echipă. Dacă reușim pe viitor să face altceva, încă nu știm. Acum nu pot să îmi fac planuri”, a conchis patronul Izometal.

Deschiderea postului TVT 89 a înseamnat o investiţie de aproximativ 2.000.000 de euro, din care peste 1.200.000 de euro au fost alocaţi construirii unei clădiri moderne, destinată special pentru activităţi specfice unui post de televiziune. Numai echipamentele HD şi dotările necesare sunt în valoare de aproximativ 800.000 de euro. Proprietarul grupului de firme Izometal – Confort a investit  în presă începând din 2006, când a deschis un săptămânal regional, Cronica de Sud Vest. Ulterior a deținut cotidianul Fruncea și a deschis televiziunea.

4 COMENTARII

  1. Stimate domn Cornu………… TVT`89 este un simbol natzional, este primul post de televiziune care a transmis revolta de la Timisoara in direct! Ce faceti distrugeti simbolurile natzionale, doar ca nu va mai ies pula dvs. de afaceri? De ce nu o sugeti atunci, nenmernicule Cornul un imbogatit peste noapte, sa nu zic altfel……….. cum le-am mai zis unora ca sunt mitomani………. da-ne postul TVT`89 noua timisorenilor, inapoi, iara tu du-te unde-oi vedea cu ochii de „afacerist” in ale asfaltului! Te va bate Dumnezeu pentru tot raul pe care-l faci Timisoarei! Pacat de tine, pe cat de domn te vrei, nu o demonstrezi, pardon! Esti un ciuri-buri ca si-alti asa-zisi oameni de afaceri din Romania! Iti poate fi distrusa afacerea oricand, nu din Romania, ci de-afara! La ordinul primit, in Romania se spune „Sa traiti!” Deci, nu va jucati cu soarta Timisoarei!

  2. cat de prost trebe sa fi ca sa investesti in echipamente HD si sa emiti in SD? sau sa renovezi sedii,dupa care sa te muti in altele,pt.ca peste noapte ai descoperit ca e prea mare chiria acolo?…cum drek sa nu dai faliment cu stilul asta de managereala?:) traiasca dl.Gelu (pana se-nchide TVT-ul)!:))

  3. Pt io sunt – din avion totul pare este mult mai frumos. Emisia pe satelit SD costa intre 10.000 si 20. 000 de euro, depinde satelit. Daca emisti HD costurile cresc cu aprox 6.000. Prin urmare nu trebuie sa fi prost sa emisi SD este suficient sa iti lipseasca diferenta.

    • fratee,tie ti se pare rentabil sa investesti in aparatura (camere video HD,statii de montaj HD de zeci de mii de euro,de cel putin 3-4 ori mai scumpe ca SD) ca mai apoi sa emiti in SD??? vorbeam de scule,nu de sateliti,unde si acolo e alta cheltuiala; poate daca investeau eficient,nu ajungeau la faliment…deci tot prostie este…:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.