Robu şi sindromul zeului zilei

Robu şi sindromul zeului zilei

12
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

Am aşteptat reacţia lui Nicolae Robu după decizia irevocabilă în procesul său cu ANI. A fost cea intuită. Identică cu a postacilor. Agresivă şi manipulatoare.  „Bravo, domn primar, sunteţi cel mai bun” i-au scris admiratorii lui Robu în timp ce acesta mitralia „ii asigur pe dragii timişoreni – care în proporţie de peste 80 % apreciază ce fac şi mă susţin, după cum o arată toate sondajele -, că voi continua ce-am început pe baza mandatului conferit de ei prin votul masiv pe care mi l-au dat în iunie 2012 – şi anume: schimbarea în bine a Timişoarei -, cu acelaşi zel, loialitate faţă de ei, cinste şi şi corectitudine ca şi până acum”.

Trebuie spus foarte clar -procesul lui Robu cu ANI nu are nici o legătură cu activitatea sa de primar. Dosarul s-ar fi judecat şi dacă nu era ales în această funcţie.


Robu nu este un primar mai bun pentru că a câştigat un proces de pe vremea când era senator şi rector. Să legitimezi măsurile discutabile pe care le-ai luat în calitate de primar cu o victorie în justiţie care nimic cu funcţia ocupată acum este un artificiu ieftin care-i poate încălzi doar pe cei care oricum sunt de partea ta.

Nu m-a surprins nici dezlănţuirea împotriva presei care şi-a permis să nu tacă şi să scrie despre evoluţia procesului, despre împărţirea funcţiilor către pupincuriştii şi aplaudacii din jurul său, despre reacţiile sale megalomane şi anti-democratice. Pentru că victoria sa de astăzi îl face pe Robu să se simtă şi mai puternic. Chiar dacă sentinţa de astăzi nu rezolvă nici lucrările întârziate de pe şantierele Timişoarei, nici lipsa proiectelor esenţiale pentru dezvoltarea oraşului. Ameninţările pe care mi le-a transmis extrem de direct nu vor avea niciun efect. Pentru că de-a lungul anilor, toţi  politicienii ale căror matrapazlâcuri le-am dezvăluit au cântat aceeaşi melodie – că suntem cumpăraţi, de unii sau de alţii, nu că lucrurile spuse nu sunt adevărate. Este sindromul zeului zilei pe care l-am întâlnit atât de des la politicieni. Avantajul lui Robu este că are un model – Constantin Ostaficiuc. Cu o singură condiţie – să şi înţeleagă.

P.S. Dacă vreţi să ne injuraţi, vă rog frumos să evitaţi cuvintele obsecene pentru a putea să vă publicăm comentariile.

12 COMENTARII

  1. De ce sa fi injurat? Am votat cu Robu si o sa mai votez odata daca va duce la bun sfarsit cea ce a inceput in Timisoara, insa in unele privinte chiar ai dreptate. Puterea corupe iar puterea absoluta corupe la modul absolut, spunea cineva mai destept ca mine. Cred in Robu si, cu toate derapajele de limbaj (provocate si de catre voi, presa) eu spun ca va fi cel mai bun primar al Timisoarei din perioada postbelica. Sa dea Dumnezeu sa fim sanatosi cu totii si sa probam daca am avut sau nu dreptate.

    • Tu nu ai vazut ca nu a a avut nimeni cu tine vreo problema pana nu te-ai dat cu stoia si uite ca ti-ai luat un spit in cur si ati ramas pe din-afara ;)!

    • Corecţie : cel mai CRETIN primar din perioada interbelică! habar nu are de o regulă de trei simplă deşi e inginer, habar n-are de comunicare, dar ziariştii sunt de vină, nu a făcut nici un proiect şi cele vechi le-a redirectat spre firme de partid(serios, o firmă de dezinsecţie angajată pentru amenajări peisagistice???? şi se miră lumea că taie tipi’n draci cu drujba?)
      Acu se dă la parcul central…. va defrişa toţi pomii plantaţi după război să ne ţină nouă umbră! Asta da proiect!!!!
      am uitat! pasaj în faţa operei, pasaj subteran la solventul(de 10 ori costurile unui pod)… Asta da încredere într-un cretin!

    • Mihai, Potasium vorbea despre perioada postbelica iar tu bati campii cu perioada interbelica….ti-e rau?!nu vezi bine?!…dupa cate observ eu, nu cred ca esti in masura tu sa corectezi pe cineva…nivelul tau este de regula de trei simpla ! Apropo, exista si regula de trei compusa daca nu stiai…desi cred ca esti filolog, ca vad ca iti place sa inventezi expresii (redirectat ?!? Wtf?) .
      Totusi , daca e sa fim sinceri , ce poti sa-i ceri unuia care nu este capabil sa accepte faptul ca ceilalti pot avea alte pareri diferite de ale tale …si care incepe mesajul asa cum il termina , adica , cretin !?

  2. bun am înțeles ca nu are nimic sula cu prefectura, adică procesul cu primăria. corect! dar ce matrapazlâcuri despre robu-spartacus ai dezvăluit, ca n-am înțeles? serios, acum chiar sunt curios sa știu, ca pana acum n-am văzut nimic! si încă ceva îmi spui si mie cat costa o execuție în direct la antena 3, din aia profesionista cum ați făcut cu mai-sus-mentionatul, sa știm si noi cam cat se cheltuie pentru debarcarea lui robu si ce valoare mai are el pe piață? Plus ca dacă nu e mult am si eu un vecin care mă deranjează, așa ca la mercador.

  3. Domnule K , ce-mi place aprecierea din putzul gandirii lu’ matale ,,cel mai bun primar al Timisoarei din perioada postbelica” ! Oau ! Tare de tot. N-am intalnit inca un pupincurist mai penibil ca acest potasiu ! Daca nu o fi scris comentariul chiar dom primar. Jenant !

  4. Are si Robu pacatele lui dar este un primar bun.Exista exagerari din ambele parti (Robu vs o parte a presei) insa nu cred ca aceasta campanie exxagerata anti-Robu isi are vreun sens.Pana la urma se arunca cu rahat pe obrazul urbei noastre.Si da, pentru cultura mea generala, cat a costat emisiunea-executie de la A3?A costat mai mult decat cea in care a fost tras prin scarna dl Titu bojin?Chiar atat de tare deranjeaza oamenii astia?

  5. Nu o sa mai curga fisele in tonomat o vreme. Astia rosii o sa motiveze ca trebe sa isi stranga bani de sediul de pe Titulescu….
    Chiar, evaluatorul ce-a mai zis? A trecut de evaluarea structurii de rezistenta a cladirii ca sa respecte ce a spus sefu Stoia? Sau o intinde pana mai gasesc propritarii niste cashcaval?

  6. Robu e un fel de Basescu de Timisoara.. face numai ce vrea muschiuletul lui, nu ii pasa de nimic, nu asculta de nimeni.. si, din pacate, are numai idei groaznice, de parca ar vrea sa distruga tot ce tine de farmecul specific Timisoarei.. ma si ingrozesc cum va arata Timisoara in 2016..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.