Sănătatea agonizează: cum funcționează cel mai mare spital din vestul țării în...

Sănătatea agonizează: cum funcționează cel mai mare spital din vestul țării în regim de avarie

1
DISTRIBUIȚI

ambulanta-urgenta1-700x523-640x478

Criză acută de personal la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara. Peste 1.200 de posturi sunt libere, dar nu pot fi ocupate de nicio persoană pentru că Guvernul Boc le-a blocat încă din anul 2009. În cel mai mare spital din vestul ţării, unde sunt trataţi pacienţi din patru judeţe, ar trebui să lucreze aproape 4.000 de medici şi asistente, însă numărul personalului medical este de doar 2.600.


Livius Cârstea, preşedintele sindicatului Sanitas Timiş, atrage atenţia asupra faptului că „se lucrează în regim de avarie la Spitalul Judeţean din Timişoara. Sunt mii de posturi blocate doar în această unitate, există o promisiune a ministerului Sănătăţii că se vor debloca din anul 2014 nişte posturi, dar nu ştiu dacă se va schimba ceva”.

Cele mai mari probleme sunt la Maternitatea „Bega”, unde una din cele două săli de naşteri a fost închisă pentru că nu erau suficiente moaşe care să le asiste pe viitoarele mămici. Şi la Unitatea de Primiri Urgenţe situaţia este critică, aceasta funcţionează cu 44 % din medici şi asistente în minus. Unitatea reuşeşte să facă faţă numărului mare de solicitări cu ajutorul voluntarilor. Nici la Clinica de Chirurgie Vasculară situaţia nu este prea roz. „Sunt opt asistente şi cinci infirmiere la 27 de paturi. Este foarte greu mai ales că noaptea avem doar o asistentă pe tură, care se ocupă de pacienţi care au nevoie de mai multe îngrijiri pentru că nu se pot deplasa singuri, au picioarele amputate şi sunt imobilizaţi la pat”, ne-a spus Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara.

1 COMENTARIU

  1. Aceste este un regres absolut pentru sistemul medical de stat! De ce mai platesc Ponta Victor asigurari medicale de stat prin salariu, daca nu beneficiez de nimic de la cacatul de stat roman? Muie statutului roman si tie Ponta Victor! Sa dea Dumnezeu sa mori Ponta si tu ca multi altii, ca n-ai avut parte de asistentza, scarba dracului, boule Ponta Victor! Moartea sa te ia si pe tine si familia ta, ingrijita de stat! Moarte familiei Ponta si celorlalti responsabili e sistemul sanitar! Clara, Timisoara p.s. Haide, ia-te de mine, Ponta, sa vedem cine-i mai tare, tu sau U.E.? Pariu ca vei fi demis, cacatule Ponta?Esti un cacat, un bou, un prost, imi pare rau!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.