Sanctuar, trupa care nu va face vreodată compromisuri. Povestea băieților care au...

Sanctuar, trupa care nu va face vreodată compromisuri. Povestea băieților care au cântat metal și la Zilele Freidorfului

0
DISTRIBUIȚI

sanctuarbun

Rockerii care alcătuiesc formaţia timişoreană Sanctuar se apropie de aniversarea celor 10 ani de existență, iar în spate au multă muncă, pasiune și un grup de fani care le stau alături mereu. Băieții spun că sunt exact ceea ce oferă pe scenă și că niciodată nu vor schimba nimic pentru mai mulți bani sau pentru faimă comercială.

Sanctuar a susţinut un concert inedit joi noapte în clubul El Che din Piaţa Unirii, unde fanii de heavy – metal au avut parte de piese incluse pe albumele „Fiinţe alese“ şi „30 de vieţi“, cele două materiale discografice lansate până acum de trupa care a debutat în luna februarie a anului 2004. Alături de compoziţiile proprii, băieţii au inclus în playlist-ul serii şi câteva preluări, printre acestea numărându-se şi cea a timişorenilor de la Cargo, Aproape de voi. „Am ales acest nume fiindcă vrem ca în sanctuarul nostru să adunăm cât mai mulţi prieteni. Am încercat încă de când eram în liceu să pun bazele unei formaţii, dar nu am găsit oameni. Oficial, Sanctuar există din 2004 şi cântăm heavy metal. E ceea ce ne place“, ne-a declarat Claudiu Rugăciune „Metale“, solistul trupei. Alături de el din componenţa actuală a formaţiei mai fac parte Robert Risteiu (tobe), Florin Rugăciune (bas) şi Levente Borzasi (chitară).

Trupa are ca influenţe nume ca Iron Maiden, Manowar, Helloween sau Judas Priest şi de-a lungul timpului, a cântat în deschiderea unor nume ca Iris, Cargo, Compact, Trooper, Viţa de Vie sau Holograf, dar şi pentru Kiss Forever Band (Ungaria) sau Bonfire (Germania).


„N-o să cântăm niciodată mai la modă. Niciodată n-o să facem compromisuri, puteam s-o facem, am avut oferte, dar le-am refuzat.  Fiecare dintre noi avem job-uri, mergem la lucru zi de zi, iar în timpul liber mergem la repetiţii şi cântăm în toată ţara. N-o să cântăm rock alternativ, pentru că se pune în cluburi sau pentru că am avea mai multe concerte. Heavy metal e muzica ce ne reprezintă“, a mai adăugat solistul trupei timişorene Sanctuar.

Fiindcă anul viitor trupa împlineşte zece ani, fanii acesteia vor avea parte de un nou material discografic. În ceea ce priveşte relaţia lor cu fanii, cei de la Sanctuar spun că au un public fidel. „Satisfacţia noastră e să vedem publicul că urlă la concertele noastre. Avem nişte fani minunaţi care ne susţin şi le mulţumim pentru asta. Am avut concerte la Zilele Freidorfului, unde am cântat metal!!! Am cântat şi în Mioveni, la un club de fiţe, unde ne-au cerut la bis. Publicul trebuie educat. Nu ne e frică să cântăm absolut niciunde“, a precizat muzicianul. Una din piesele ultimului concert a fost „Aproape de voi“ din repertoriul celor de la Cargo, melodie care a fost o surpriză pentru toată lumea. „Am crescut cu muzica celor de la Cargo şi Phoenix, două legende care fac furori şi umplu sălile de concerte. Am făcut Aproape de voi pentru că toboşarul nostru şi-a scrântit glezna înainte de concert, a călcat strâmb şi avea nevoie de o pauză. Şi pentru noi a fost o surpriză piesa asta“, a precizat liderul trupei.

Foto: Robert Dohar

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.