Șantierele și deșeurile aruncate ilegal otrăvesc aerul Timișoarei. Ce măsuri va dispune...

Șantierele și deșeurile aruncate ilegal otrăvesc aerul Timișoarei. Ce măsuri va dispune subprefectul Liliana Oneț

3
DISTRIBUIȚI
robu_onet
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Avem peste 70 de şantiere deschise în Timişoara – este replica pe care edilul şef Nicolae Robu o dă aproape zi de zi în ultima perioadă, atunci când este acuzat că taie copaci sau că nu are proiecte proprii pentru dezvoltarea oraşului.


Cu toate că în urbea de pe Bega se lucrează de zor se pare că intervenţiile dăunează calităţii aerului.

Astăzi, la Institutia Prefectului, a avut loc reuniunea Grupului pentru analiza modului de aplicare a „Programului integrat de gestionare a calitatii aerului pentru aglomerarea Timișoara”, condus de subprefectul Liliana Oneț. Şantierele, decopertările de astfalt, mai multe surse de emisii (cauzate de încălzirea în sezonul rece), traficul auto sau faptul că nu se mai spală carosabilul, deponee ilegale de deșeuri – în special din construcții, au dus la înregistrarea a nu mai puţin de 13 depăşiri ale valorii limită pentru indicatorul particule în suspensie PM10 ( o depășire la stația TM1 și 12 depășiri la stația TM 5), conform datelor prezentate de către Agenția pentru Protecţia Mediului Timiş, în luna octombrie și până la data de 12 noiembrie. Prefectul a dispus ca instituţiile abilitate să efectueze controale şi să aplice amenzi acolo unde este nevoie.

3 COMENTARII

  1. Nu regasesc in lista de mai sus TAIEREA IRESPONSABILA a copacilor in Timisoara ! Oare acest aspect nu are vreun efect negativ asupra calitatii aerului din oras ? S-a omis intentionat din PROGRAM sau cand a fost elaborat nu exista asemenea problema. Site-ul CJT nu a mai fost reactualiat din ianuarie 2013 si are postat un raport din 2011. Documentul de pe site-ul APMTM (ANPM) este din 2010. Trebuie sa facem noi jurnalism de ancheta ?

  2. nu ma pricep eu la calitatea aerului si mizerii de-astea… aerul e poluat.. no.. asta este… decat sa stam intr-o groapa de oras.. e mai bine asa… puteti zice orice si sa veniti cu tot felul de scuze dar Robu chiar a facut ceva… chiar asa penal si mincionos cum e uneori…
    am incredere ca isi da toata silinta sa faca ceva bine pentru orasul asta.. pentru ca si el sta aici… copii lui vor ramane aici… daca el nu are un interes pe partea asta atunci cine???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.