SCANDALOS Nicolae Robu a încălcat secretul fiscal și a mințit, transformându-i pe...

SCANDALOS Nicolae Robu a încălcat secretul fiscal și a mințit, transformându-i pe cei mai mari contributori la bugetul Timișoarei în „infractori” fiscali

9
DISTRIBUIȚI
robu kooo
Nicolae Robu a încalcat secretul fiscal cu pseudo-dezvăluirile sale Foto Adrian Pîclişan

Bomba de presă pe care a vrut să o detoneze, astăzi, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, prezentând top 10 datornici persoane juridice se întoarce împotriva sa ca un bumerang. Pentru că totul se dovedește a fi o imensă manipulare și, în același timp, o gravă încălcare a legii. Vă reamintim că Robu a acuzat zece firme de top care activează în Timișoara și care au printre  cele mai mari contribuții la bugetul local de faptul că sunt cei mai răi „infractori” fiscali. În plus, primarul le-a bătut obrazul că nu-şi plătesc datoriile. În realitate, cifrele prezentate sunt greşite în toate cazurile şi nu au niciun fel de legătură cu sumele datorate în realitate de firmele care au fost puse la zidul imfamiei de primar. Cifrele prezentate de Nicolae Robu sunt, de fapt, diverse taxe locale pe care societăţile comerciale le plătesc în mod regulat, interpretate „după ureche” şi prezentate opiniei publice ca informaţii oficiale despre datoriile acestora.

După ce, luni, Nicolae Robu declara băţos că „întotdeauna, în tot ce am făcut, am fost un om cu respect pentru lege”, astăzi, a călcat-o în picioare fără nici un fel de apăsare în momentul în care a prezentat numele firmelor şi sume.


Conform Codului de procedură fiscală „informaţiile referitoare la impozite, taxe, contribuţii şi alte sume datorate bugetului general consolidat pot fi transmise numai autorităţilor publice, în scopul îndeplinirii obligaţiilor prevăzute de lege;  autorităţilor fiscale ale altor ţări, în condiţii de reciprocitate în baza unor convenţii;  autorităţilor judiciare competente, potrivit legii; în alte cazuri prevăzute de lege. Autoritatea care primeşte informaţii fiscale este obligată să păstreze secretul asupra informaţiilor primite. (…)Este permisă transmiterea de informaţii cu caracter fiscal în alte situaţii decât cele prevăzute la alin. (2), în condiţiile în care se asigură că din acestea nu reiese identitatea vreunei persoane fizice sau juridice. Nerespectarea obligaţiei de păstrare a secretului fiscal atrage răspunderea potrivit legii„. În normele metodologice ale aceluiaşi cod se stabileşte că „ în categoria informaţiilor de natura celor considerate a fi secret fiscal intră datele referitoare la identitatea contribuabililor, natura şi cuantumul obligaţiilor fiscale, natura, sursa şi suma veniturilor debitorului, plăţi, conturi, rulaje, transferuri de numerar, solduri, încasări, deduceri, credite, datorii, valoarea patrimoniului net sau orice fel de informaţii obţinute din declaraţii ori documente prezentate de către contribuabili sau orice alte informaţii cunoscute de organul fiscal ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu”. Primarul Nicolae Robu nu numai că a încălcat aceste prevederi legale, dar a şi minţit în privinţa sumelor.

9 COMENTARII

  1. Bietul Robu, e clar ca trebuie sa mearga la doctor (sau, dacă are cumva consilieri şi face & zice numai ce îi spun aceştia, să-i concedieze)…. De unde să ştie el legea, că doar trăieşte cu impresia că le ştie pe toate şi trebuie să ia deciziile singur…

  2. Este o tampenie acest articol. Oricine poate depune o cerere pentru un certificat fiscal si a se informa ce datorii are Bega Group… Iar referitor la suma acestor datorii, daca a gresit directorul Directiei Fiscale, dl. Bodo, e clar ca acesta e de vina si va trebui sa plateasca pentru aceasta. Nu are de unde visa Primarul cifre sau datornici.

  3. Numai in romania legea este in favoarea smecherilor…sasi plateasca in pwla mea datoriile si nu o sa-i mai vorbeasca nimeni…de ce nu ma arata pe mine cu degetul ? Fiindca eu nu sunt smecher sa fentez legea, imi platesc tot ceea ce folosesc

  4. Bega group si fratii Cristescu sa faca bine sa-si plateasca datoriile la buget si apoi sa croncaneasca ca imi pare ca nu sunt cu nimic mai breji decat tiganii cu vile. Apoi sa comenteze prin trompetele lor platite din presa. Asa ca domnu’Cristescu: „baga bani” la stat prima data si apoi la trompetistu’de Bota.

  5. dupa cum probabil se vinde coca cola o sa dispara din vestul orasului, o fabrica in romania (oradea) o sa le fie suficienta…

    cit despre datornici, mai interesant era de stiut daca intunecatii isi platesc impozitele la „palate” ca tare ma indoiesc ca aceste cladiri „pe persoana fizica” au impozitul platit la zi, mai ales ca intra sub incidenta legii initial psd-ista de marire a impozitului in funcite de numarul de proprietati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.