Șef la APIA, reţinut după ce a fost prins când lua mită...

Șef la APIA, reţinut după ce a fost prins când lua mită 3.000 de euro

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-860399274">

mita_bani_mana

Procurorii DNA l-au reţinut pe Viorel Pintea, director la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, după ce l-au prins în flagrant când lua mită 3.000 de euro pentru a nu dispune controale la culturile de viţă-de-vie ale unui fermier care luase fonduri europene, scrie Mediafax.

Viorel Pintea, director la APIA Satu Mare, este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea pentru luare de mită în formă continuată, arată DNA, într-un comunicat de presă. Potrivit anchetatorilor, în lunile martie şi mai  2012, Viorel Pintea, în calitate de director la APIA Satu Mare, a cerut de la un fermier, denunţător în cauză, 2.500 de euro şi, respectiv, 5.000 euro, „pentru a nu dispune controale în legătură cu activităţile agricole desfăşurate de acesta, respectiv la culturile de viţă-de-vie pe care fermierul  le deţinea în judeţul Satu Mare şi pentru care a accesat fonduri europene substanţiale”. Din sumelor cerute, Viorel Pintea ar fi primit de la fermier 2.500 de euro şi 3.000 de lei.

În 22 noiembrie, Viorel Pintea i-ar fi cerut fermierului alţi 3.000 de euro, „pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, constând în nedispunerea unor controale la activităţile agricole ale denunţătorului, al căror rezultat risca să atragă o răspundere administrativă”, a precizat DNA. Viorel Pintea a fost prins în flagrant ieri după-amiază, după ce a primit de la fermier cei 3.000 de euro ceruţi. După ce l-au audiat, procurorii au emis pe numele lui Pintea ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca luni să ceară Tribunalului Satu Mare arestarea lui preventivă pentru 29 de zile. Acţiunea a fost făcută împreună cu ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie şi cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

1 COMENTARIU

  1. Trebuie legati toti. Sa ne rredobandim si noi demnitatea intre statele lumii. Suntem ultimii din Europa. Numai la mizerii suntem pe primul. Ar trebui arestati si cei care au impiedicat punerea in posesie a manastirii din Bixad. Au incalcat legea. Dumnezeu nu e ortodox, iar noi, ardelenii vorbim romaneste datorita acestei religii salvatoare. Cine are urechi de auzit sa auda, iar, de nustie ce au dobanditi romanii prin uniatie, sa puna mana pe carte repetentul, jalnicul repetent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.