Şeful diplomaţiei ruse: „Acordul cu Iranul face ca scutul antirachetă din Europa...

Şeful diplomaţiei ruse: „Acordul cu Iranul face ca scutul antirachetă din Europa să nu mai aibă sens”

1
DISTRIBUIȚI

lavrov

Aplicarea acordului obţinut în dosarul nuclear iranian va elimina necesitatea amplasării unui scut antirachetă în Europa, a declarat ieri şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, în cadrul unui forum mediatic ruso-italian care are loc la Roma, relatează RIA Novosti, în pagina electronică. „În cazul realizării înţelegerilor cu Iranul, motivul invocat pentru justificarea punerii în funcţiune a unui sistem de apărare antirachetă în Europa va înceta să mai existe”, a afirmat Lavrovpotrivit en.ria.ru, citat de Mediafax.

Statele Unite au început să instaleze pe continent un sistem de apărare antirachetă format din radare de alertă de înaltă frecvenţă şi rachete interceptoare care vor fi amplasate la sol şi pe mare.


Potrivit oficialilor americani, acest sistem are ca scop să protejeze Statele Unite şi aliaţii lor europeni de atacuri balistice şi nucleare ce vin din partea unor ţări precum Coreea de Nord sau Iranul. Marile puteri şi Iranul au încheiat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Geneva, un prim acord istoric în vederea împiedicării extinderii programului nuclear iranian.

Cele cinci zile de negocieri s-au desfăşurat într-un mare hotel la Geneva, în care au fost cazate toate delegaţiile. Diplomaţii şi experţii din cadrul Grupului 5+1 au negociat începând de miercuri, în urma unui eşec la începutul lui noiembrie, după care li s-au alăturat miniştrii lor de Externe.

1 COMENTARIU

  1. Să nu ne jucăm cu Rusia, serivicii! Rusia este aici aproape si ne este partener! Dati+i dreacu de occidentali, caci numai pretyuri scumpe ne+au adus, doar pt. castrigul lor, saracindu-ne pe noiW hai sictir U.E., esti o hoatza, muuuuuuuie! la drau cu Romania din aceasta cacata u.e.! Moarte U.E., scarba dracului de mortacine, care saravsesti tzarile deja sarace, doar pentru bunastarea ta, curva dracului ce esti! Muie U.E., muie liderilor folositi ce sunteti prostilor, sa va moara mamele pentru cat rau faceti voi tzarilor din Europa! O moarte in chinuri sa aveti si voi, si copii vostri si familiile voastre, parinti, bunioci, unchi, matusi, toata neamurile voastre sa moara datorita deciziilor luate de voi impotriva altor popoare din Europa! O moarte in chinuri sa aveti criminalilor care decideti masuri criminale pentru Romania! Sa fi-ti blestemati si sa va crape familiile! La cimitir cu voi, daca sunteti nisate cacati de europeni imputiti! Moarte sa va ia, scarbelor, daca asa sunteti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.