Şeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, audiat în dosarul de corupţie...

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, audiat în dosarul de corupţie Moraviţa 1. Vezi de ce a izbucnit sala-n râs

15
DISTRIBUIȚI

vasile turda si buda 1 mic p

Chestorul Ioan Buda, şeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, a fost audiat, la Curtea de Apel Timişoara, astăzi, în dosarul de corupţie Moraviţa 1 la solicitarea mai multor inculpaţi. Audierea s-a făcut prin sistemul de videoconferinţă, chiar dacă unul dintre avocaţi a făcut opoziţie susţinând că Buda trebuie să fie în sala de judecată, nu la Bucureşti. Instanţa e respins cererea pe motiv că nu se doreşte tergiversarea dosarului. Chestorul Buda a declarat instanţei că „începând cu anul 2009 au fost mai multe planuri de măsuri la nivelul IGPF cu privire  la combaterea corupţiei în rândul propriului personal şi combaterea  infracţiunilor transfrontaliere.


Aceşte planuri de măsuri au fost semnate de SRI, IGPF, DGA, DGIPI, Poliţia Română, DNA şi alte structuri. În aceste planuri, existau sarcini concrete pentru inspectoratul general, pentru inspectoratele judeţene şi sectoae. Sunt documente clasificate. Eu am dat dispoziţie să se pună în aplicare aceste planuri care prevedeau şi acest mod de rotire a personalului între sectoare. Eu, personal, nu ştiam că este pe rol un dosar penal la Moraviţa”.

Întrebat dacă a intervenit personal, telefonic, la şeful de sector Cristinel Şaptebani ca investigatorul Cristian Vodă să nu fie mutat din vamă la fâşia verde, Buda a spus că „nu”. Inculpaţii au izbucnit în râs, unul dintre ei comentând „ce mincinos şi ăsta. Doar în sala asta a declarat Şaptebani că l-a sunat Buda personal pentru asta”. Ulterior, chestorul a confirmat că a discutat cu Şaptebani de ma multe ori. Mutarea şefului de sector Vasile Turda a fost motivată de Buda prin faptul că în urma evaluării pentru aderarea la Schengen au fost primite analize în care erau identificate sectoare cu probleme, unul dintre acestea fiind cel de la Moraviţa.

Întrebat sub toate formele despre mutările de personal în perioada operaţiunii comune a DNA şi DGA, şeful IGPF a răspuns invariabil că planul de acţiune este secretizat.

15 COMENTARII

  1. IRELEVANT ! ce rost isi mai au „audierile” astea cand dosarele colcaie de PROBE si DOVEZI incriminatorii ! se incearca lalaiala si tergiversarea procesului,degeaba ca solutia este doar una singura,toti o stiu 😉 EXECUTARE de la sase-n sus !

  2. Voi ati innebunit? doar nu i-a impins de la spate Buda sa ia spaga organizata. Omu’, fiind intr-o functie importanta, a facut ce i s-a trasat clar in planurile de actiune ale institutiilor cheie care au lucrat la aceste dosare. Nu inteleg cu ce e vinovat acest om, ca sa fie tarat prin mocirla facuta de spagarii din cele doua vami.
    Daca exista o responsabilitate, aceea o poarta doar vamesii si politistii care facusera din spaga un sport national si nicidecum sefii din Bucuresti.
    Lasati-i in pace, numai inventati vinovati si raspundeti de faptele pe care le-ati facut, cautati circumstantieri personale care sa fie credibile si sa vi le aplice instanta, nu invocati tampenii care sa va afunde mai rau.
    Adevaru e ca, in ultima perioada , pana in descinderi, cerutul spagii la oamenii care treceau vamile ( Moravita si Naidas) devenise un reflex conditionat, ca si cum ati fi cerut pasaportul sau certificatul de inmatriculare si va simteati inutili daca scapa o persoana „netaxata”, ba chiar nu aveati randament in ochii „maruntilor sefi” care va pazeau cu strasnicie sa adunati cat mai mult ca procentul sa creasca la impartirea pradei.
    Mai mult decat atat, sefii va si comunicau in timp util daca vin controale ca sa puteti ascunde teancuriel de bani de care profita acum, pe buna-dreptate , avocatii vostri.

  3. explicati lu baiatu’ cum a ajuns papagalu si desiratu ala de nepot al menesterului Gh. Turda sa fie uns ditai’ comisaru fara scoala si fara …minte in cap. ca si asta o da numa’ cu tropotita si cu hahaha sam biau horinca mea. rau a ajuns politia romana sa aiba asemenea cadre de kkt. Rushine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Militiene,nu te mai mira,pt. ca e vremea lor,vremea impostorilor,infractorilor,prostilor si incompetentilor,care culmea,ne tin si lectii de morala……Ar trebui ca si „chestorul „sa mearga la bulau cu lotul Moravita…

  5. Daca vi se pare normal ca un Sef de institutie intr-o Romanie a secolului XXI, in loc sa descurajeze in mod CLAR ,, orientariea in teren” ( adaptarea la mediu …nu la lege ) care guverneaza intreaga munca militieneasca, prefera sa-si , incurajeze subalternii sa ia spaga pentru ca dna sa poata strange probe impotriva lor atunci inseamna ca inca nu am reusit sa ne desprindem de apucaturile grobiene pe care credeam ca le-am lasat la usa atunci cand am intrat in Europa.
    Cum poti sa te numesti SEF , cum poti sa te numesti militar, cum te poti numi functionar al statului , fara sa ai nici un pic de onoare, constiinta, responsabilitate, fata de proprii subordonati.
    Cum poti fi recompensat cu stele de general pentru sacrificarea propriilor tai soldati?!

  6. Pentru faptele lui de vitejie chestorul a fost avansat de Băsescu http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=11740&_PRID=ag și decorat de Băsescu
    http://lege5.ro/Gratuit/geztsnbvga/decretul-nr-1240-2010-privind-conferirea-ordinului-barbatie-si-credinta . Ciudat este că nu l-a întrebat nimeni câți bani plătește statul român pentru mentenanța aparaturii din frontieră . În cazul în care Româmia ar fi în Schengen acești bani nu ar mai fi plătiți de statul român și nu ar mai fi la dispoziția oficialilor români.
    Astfel ne-am da seama că de fapt s-a dorit ca Rmânia să nu intre în Schengen deoarece nu-i întreabă nimeni ce fac cu acei bani .

    • Alooo vezi ca nu guverneaza Basescu ci prietenul vostru Ponta si Antonescu,prietenul si sustinatorul faradelegii in Romania deci la butoane sta altcineva nu Baselu,pentru aroganta voastra la locul de munca va doresc din suflet maxima pedeapsa daca sunteti vinovati,daca sunteti nevinovati va doresc sa fiti bine,cand trecea un om corect din Serbia toti reau nervosi (ca ce dracu asta nu da nimica ia mai cauta si vezi ce are),coruptie generalizata la frontiere si vrem schengen???

  7. În data de 05.10.2010 DGA a trimis o sesizare către DNA în care spune că banii din șpăgi
    ajung la conducerea IJPF Timiș și IGPF, dar DNA l-a luat în brațe pe chestor și Băsescu l-a decorat în decembrie 2010.

  8. doamne, da’ ce mufa de prost are lungau’ ala de colonel, nepotu lu’ Turda muzicantu din maramu”
    il stiu din liceu, o fo prostu’ satului, si unchisu’ ala de canta la zongora lo facut in tri zile colonel de melitzie. vai de mama lui.
    hhhuuuuoooooooooooooooooo

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.