Senatorul Ben Oni Ardelean a dezvăluit „cheia” pentru dezvoltarea aeroportului „Traian Vuia”

Senatorul Ben Oni Ardelean a dezvăluit „cheia” pentru dezvoltarea aeroportului „Traian Vuia”

35
DISTRIBUIȚI

ben oni ardelean pnl 1

Senatorul Ben-Oni Ardelean a prezentat, astăzi, un plan prin care Aeroportul Traian Vuia din Timişoara să devină unul eficient şi de talie internaţională. Liberalul spune că este absolut necesar ca aeroportul să fie conectatat la hub-ul Amsterdam şi că astfel ar creşte numărul de pasageri, dar şi de firme care apelează la transporul cargo.


Mai mult, acesta spune că a trimis la Bucureşti actele necesare pentru demararea procedurilor de conectare la Amsterdam. Senatorul este spune că este optimist că va primi un răspuns pozitiv. Ardelean spune că a discutat şi cu ministrul Transporturilor Ramona Mănescu şi că ideea de nod de transport inter-modal rămâne una de maximă importanţă pe care autorităţile vor să o dezvolte la Tmişoara. Dincolo de faptul că Timişoara nu este legată la autostrăzi, Ardelean spune că se poate construi o linie de cale ferată care să asigure legătura cu aeroportul şi că suntem conectaţi la alte căi eficiente de acces. Mai mult, senatorul spune că Uniunea Europeană doreşte astfel de proiecte pentru dezvoltarea culparelor de trafic şi că interesul major pentru România se leagă de Timişoara. „Trebuie coalizate toate forţele politice trebuie să cerem ca acest proiect să fie avizat foarte repede , momentan suntem în dezbatere vizavi de alte priorităţi din România”, a spus Ben-Oni despre proiectul nodului inter-modal de la Timişoara.

35 COMENTARII

  1. nu e asa simplu benone… aeroporturile mari au taxe foarte mari si mai ales au programul aglomerat si complet, nu au loc de alte curse noi. care ar putea sa fie motivul pt care timisoara nu este legata de frankfurt?

    • Sunt sigura ca va primi un raspuns pozitiv, deoarece Timisoara este un centru de afaceri important pentru romani si straini, si cred ca ar fi un avantaj pentru timisoreni ca Aeroportul Traian Vuia sa devina un aeroport de talie internationala.

    • Eu cred ca este loc de curse noi. Suntem cel mai la vest din RO, numai buna asezarea pentru un aeroport mare – spre Serbia, Moldova, Rusia (tari nonEU), si mai ales pentru cargo (vezi Constanta maritim, de ce nu TM aerian/rutier/cale ferata) si tarile de langa.

    • Din cate vad senatorul Ben are o viziune pozitiva si de bun augur pentru Timisoara si locuitorii ei, dar are nevoie si de sustienerea acestora pentru a iesi invingatori cu totii!

    • Mi-se pare o super idee pentru ca sunt multi oamenii de afaceri in Timisoara, am avea multe avantaje!

  2. Supertare. Cred ca ar ajuta foarte mult, din toate punctele de vedere – locuri de munca, turisti, infrastructura, venituri, investitii, etc. Era de asteptat sa-i vina ideea unui liberal.

    • Adevarul este ca avand un aeroport de talie internationala ne ajuta in privinta creşterii continue a fluxului aerian de turisti, ar aduce bani in plus pentru a putea fi folositi in dezvoltarea orasului nostru! Bine gandit domnule senator, Ben Oni!

  3. E o idee foarte buna si cred cu sinceritate ca proiectul ar trebui aprobat pentru ca pe langa turisti, venituri, locuri de munca trebuie sa recunoastem ca Timisoara e un oras important si trebuie modernizat

  4. De mult timp trebuia sa fie modernizat acest aeroport si iata ca pana la urma se face ceva in legatura cu asta.M-as bucura sa se faca cat mai repede demersurile pentru acest lucru.

  5. Idea lui Obiwan Kenobi, cum ii zice presa platita, despre Timisoara ca punct nodal de transport a expus-o mult mai de mult, de cand era in opozitie cu PNL, doar ca acum poate nu va fi singurul care se zbate. Ma indoiesc insa ca psd sau pdl vor sustine acest proiect fara ordin de la bucuresti, iar pe bucuresti ii doare in fund de Timisoara. Poate are succes la ministeru’ transporturilor. Ce ar insemna pentru Timisoara si Timis acest proiect? Mai mult ca orice, ar insemna ca tot ce misca transport marfa si logistica pentru zona asta de lume se va face in Timisoara-Timis, adica o groaza de bani din taxe si activități comerciale. Aproape identic cu ce inseamna un port maritim. Bine mai e si problema ca nu suntem in Schengen, dar daca s-ar reusi realizarea lui, pana se termina intram si in Schengen. Sa vedem ce va fi, oricum e o idee serioasa care ar duce Timisoara la alt nivel, Ma intreb cati din Timisoara isi doresc acest lucru, ca din alte parti e clar ce se vrea.

  6. Postacii liberali, gura mica!!!! E un bou Benoni asta! Nu i-a venit nicio idee lui! Credeati ca va spune de unde e ideea? Sunteti penibili! se vede interventia voastra aiurea, fortata! Lumea stie ca sunteti platiti sa postati comentarii in presa! Pe cine credeti voi ca prostiti??? Hai sictir! Va da Ponta spitul in cur!!! Iar Robu vostru p[leaca!!!! ANI ii da spitul in cur!!! Vi se termina rap[id banii fraierilor!

  7. O buna idee a unu liberal care se vede ca incearca sa ajute orasul prin locuri de munca,foarte multi turisti venind in a ne vizita oameni care vor sa investeasca in acest oras cum este Timisoara .

  8. Companiile aeriene isi stabilesc cursele si hub-urile ,nu senatorii si deputatii.
    Senatorii si deputatii sa faca legi care sa atraga investitori in toata Romania,de asta au fost alesi in Parlamentul Romaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.