Sfântul Facebook: un preot le dă „invite” enoriașilor pe rețeaua de socializare....

Sfântul Facebook: un preot le dă „invite” enoriașilor pe rețeaua de socializare. Fotografia plină de umor negru care-i cheamă la slujbă

1
DISTRIBUIȚI
1452315_176491479225061_1509560980_n
Umorul inedit al preotului si-a gasit loc pe pagina de Facebook a parohiei

Preotul din comuna timișeană Dumbrăvița servește  zilnic doze de viață modernă creștin-ortodoxă. A devenit subiect de discuții după o postare de ieri pe Facebook, în care sub poza care înfățișează mai mulți bărbați care poartă un sicriu scrie: ”Nu aștepta ajutorul a șase bărbați puternici ca să te ducă la biserică. Mergi din proprie inițiativă”.

Mai cu gluma, mai cu povața sau puterea exemplului, părintele-paroh Vasile Achim Baboș și-a propus să îi atragă pe dumbrăvițenii ortodocși în lăcașul său de cult. Nu e chiar ușor, având în vedere că în comună s-au mutat după Revoluție mai ales oameni bogați, patroni prea ocupați cu afacerile ca să mai aibă timp de cele sfinte.


Dar nici imposibil nu e.  Ca să fie în trend cu vremurile, părintele Baboș a deschis pagină de Facebook pentru parohia sa. Postează povețe, fragmente din viețile sfinților, zeci de fotografii de la activitățile sau sărbătorile în care au fost implicați numeroși reprezentanți ai comunității.

În Dumbrăviţa, cea mai bogată localitate din România, preotul invită credincioşii să  frecventeze biserica şi pe Facebook. Preotul a făcut cont de Facebook, pe care încarcă fotografii de la slujbe şi dă ”invite” enoriaşilor, pentru ca aceştia că nu uite de slujbe. Parohul e mulțumit că oamenii văd și devin curioși să ajungă și ei la biserică, la următoarea liturghie. ”Internetul este un mijloc prin care biserica beneficiază de suportul științei și tehnicii spre a îndruma făptura, spre a o educa și spre a o pune în fața lui Dumnezeu. E chemare. E doar unul din mijloacele prin care chemăm aproape de Dumnezeu pe membrii comunității noastre”, a declarat părintele Baboș pentru PRESSALERT.ro. El mai spune că pagina de Facebook e unul din mijloacele prin care s-a gândit să apropie parohiei comunitatea. A creat pentru credincioși un muzeu, o bibliotecă, săli pentru educație și petrecerea timpului liber, separat pentru copii, respectiv adolescenți.

Părintele paroh Vasile- Achim Baboș are 50 de ani și este perceput în comunitate drept unul dintre cei mai moderni preoți. El este ajutat de diaconul său, Marius Zaharia.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.