Sfaturile polițiștilor pentru șoferii care nu vor să fie luați prin surprindere...

Sfaturile polițiștilor pentru șoferii care nu vor să fie luați prin surprindere de iarnă

2
DISTRIBUIȚI

anvelopa

Riscul de producere al accidentelor este mult mai mare în cazul în care şoferii nu-şi echipează autoturismul cu anvelope de iarnă în sezonul rece, atrag atenţia poliţiştii din Timiş. Tocmai de aceea, în premieră naţională, la Timişoara a fost editat pliantul informativ „Siguranţa rutieră pe timp de iarnă”, ce va fi împărţit şoferilor, în perioada următoare.

Gheorghe Moldovan, comisar şef în cadrul IPJ Timiş, le recomandă şoferilor să îşi doteze autoturismele cu anvelope specifice sezonului rece, astfel încât iarna să nu-i mai ia prin surprindere, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, când la prima zăpadă, drumul spre punctul de trecere al frontierei Cenad a fost blocat.


„De obicei, pe noi ne cam surprinde iarna. Anul trecut, în 8 decembrie, când a venit prima zăpada am fost, din nou, surprinşi de iarnă, drumul spre Cenad a fost blocat de câteva TIR-uri din Bulgaria care aveau cauciucuri de vară. Le recomand şoferilor să adapteze viteza la condiţiile meteo şi să-şi ia măsuri de prevenţie atunci când se pregătesc de deplasări mai lungi, să aibă nisip, o lopăţică şi lanţuri”, spune Gheorghe Moldovan.

Gheorghe Ionescu, inginer inspector în cadrul ARR Timiş, le atrage atenţia şoferilor să nu achiziţioneze anvelope de iarnă second-hand mai vechi de patru ani pentru că siguranţa în trafic le este pusă în pericol. Potrivit statisticilor, România se află pe locul doi în Europa, după Lituania, în ceea ce priveşte decesele provocate de accidentele rutiere.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.