Sile Cămătaru a fost eliberat din Penitenciarul Rahova

Sile Cămătaru a fost eliberat din Penitenciarul Rahova

0
DISTRIBUIȚI

CAMATARI - AUDIERE

Vasile Balint, cunoscut ca Sile Cămătaru, judecat într-un dosar, alături de alte 53 de persoane, pentru şantaj, cămătărie şi infracţiuni cu violenţă, a fost eliberat de la Penitenciarul Rahova, în urma unei decizii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), scrie Mediafax.


„Decizia a fost pusă în aplicare în noaptea de luni spre marţi, el nu se mai află în custodia Penitenciarului Rahova”, a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Monica Pană.

Decizia de eliberare din penitenciar a lui Sile Cămătaru, aflat în arest din 23 februarie, a fost luată luni de judecătorii instanţei supreme. De asemenea, instanţa supremă a decis eliberarea din arest a lui Marian Sîrbu, judecat în acelaşi dosar. Sile Cămătaru şi Marian Sârbu au interdicţie de a părăsi Bucureştiul. Sile Cămătaru, alături de fratele său, Ion Balint, cunoscut ca Nuţu Cămătaru, au fost trimişi în judecată în 25 iulie, împreună cu alţi 52 de membri ai clanurilor „Cămătarii” şi „Sportivii”, fiind acuzaţi de şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav.

Grupările infracţionale organizate Cămătarii şi Sportivii erau specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă – şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept, potrivit DIICOT.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.