Șirul proprietarilor clădirii spitalului de copii evacuate de clanul Cârpaci. Ce așteaptă...

Șirul proprietarilor clădirii spitalului de copii evacuate de clanul Cârpaci. Ce așteaptă primăria de la Înalta Curte de Casație și Justiție

3
DISTRIBUIȚI

pneumologie evacuare

Evacuarea unui corp de clădire a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara de către membrii clanului de romi Cârpaci a devenit știre cu impact național, care a redeschis rana retrocedărilor edificiilor în care funcționează instituții vitale pentru bunul mers al societății moderne. Mai ales că nu este primul spital care este evacuat cu circ de proprietarii legitimi și nu este nici prima clădire din centrul orașului care ajunge în „ograda” clanurilor de romi. Până să ajungă însă pe mâna lui Pipi Cârpaci, clădirea în care a funcționat Laboratorul de analize și Secția de Pneumologie și TBC a Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu” a trecut printr-o serie de tranzacții succesive.

Istoria imobilului începe în 1934, când casa cu etaj devine, prin cumpărare, proprietatea medicului Gașpar Burian și a soției sale Irene. În anii 50, clădirea a fost naționalizată  în baza decretului comuniștilor din 1948 și a început să fie folosită ca parte a spitalului.


După Revoluție, casa a fost revendicată de Eva Georgescu din Câmpina și cumpărată, în același an, de Magdalena Atanasovits, din Timișoara, cu 12 milioane de lei, pe 7 august. Pe 26 august, imobilul e vândut, tot pe 12 milioane de lei, soților Mariana-Daniela și Alexandru Popescu, din București.

În 2005, casa e antamată de un țigan timișorean, Matei Gabor, în favoarea căruia se notează și o promisiune de vânzare în Cartea Funciară, dar la începutul lui 2006, imobilul e vândut lui Vladimir (zis Pipi) Cârpaci, cu suma de 240.000 de  euro. La niciuna din tranzacții municipalității nu i-a fost oferit șansa să își exprime dreptul legal de preempțiune.

Pipi Cârpaci  este unul dintre cei mai bogați țigani din Timișoara, unul din copiii lui Dulcea, fostul judecător suprem al romilor. Cârpaci e proprietarul a 19 imobile și a 17 terenuri intravilane, la care se adaugă un garaj și peste 10 parcări. Conduce un Hummer negru, la afaceri iese din casă însoțit de bodyguarzi.

Acum susține că va da în judecată Primăria Timișoara ca să îi plătească chirie pe clădirea evacuate. ”Primăria nu a plătit chirie, și nici spitalul. La mine sunt neplătiți șapte ani. Dar și cei de la care am cumpărat spun că nici ei nu au primit chirie vreodată”, a declarat Pipi Cârpaci. Reprezentanții municipalității au contestat actul de vânzare-cumpărare, fără a oferi însă mai multe detalii în acest caz, foarte greu de obținut de la cei responsabili din primărie. Joi, la Înalta Curte de Casație și Justiție, municipalitatea așteaptă ca instanța să constate nulitatea absolută a contractului de vânzare – cumpărare în baza căruia Cârpaci a devenit stăpân pe clădire, arată Alina Pintilie, directorul Direcției de Comunicare a Primăriei Timișoara.

3 COMENTARII

  1. Eu fac pariu ca Eva Georgescu nu mai traieste, si sunt tare curios in baza caror acte i-a fost retrocedata cladirea…ma impresioneaza faptul ca in favoarea RMGC la Rosia Montana guvernul voteaza legi ptr RMGC iar aici in ajutorul unor copilasi bolnavi guvernul tace si nu ia atitudine.
    P.s. DGA din Timis e varza, ce vreti atunci? E plin Timisul de primari corupti si nu vedem niciunul arestat, atunci vreti sa faca ordine cu tiganii care au dat milioane de euro spaga la DGA, judecatori, politisti si notari?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.