Ştefan Bănică: „Ce poate să-şi dorească mai mult un artist, decât să...

Ştefan Bănică: „Ce poate să-şi dorească mai mult un artist, decât să aibă public şi admiratori din mai multe generaţii” FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-910505606">
stefan banica17_resize_exposure
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

 Spectatori de toate vârstele s-au înghesuit aseară în Sala Capitol pentru a asista la spectacolul „Alerg printre stele”, în cadrul căruia Ştefan Bănică a reuşit să creeze un show ca la carte, aplaudat de un public cât se poate de numeros. La ora 19.30 fix, artistul a intrat în scenă generând încă din primele momente aplauze furtunoase. Pe parcursul recitalului, urechile celor prezenţi au fost răsfăţate (torturate, după caz) cu piese ca  „Până la capăt”, „Super-fată, cea cu vino-ncoa” (pe parcursul căreia muzicianul şi-a pus ochelari pentru a juca rolul unui… tocilar),  „Poveste de mai”, „Bubulina” sau „S-o facem lată”.

La un moment dat, după ce a remarcat faptul că publicul din oraşul nostru se încălzeşte „mai greu“, Ştefan Bănică a îngenuncheat în faţa spectatorilor. „M-am uitat în sală şi am observat că sunt copii mici, liceeni, părinţi şi chiar şi bunici. Ce poate să-şi dorească mai mult un artist, decât să aibă public şi admiratori din mai multe generaţii?”, a rostit artistul pe scenă, emoţionându-şi publicul. Unul din momentele cele mai reuşite ale spectacolului a fost atunci când, alături de clăparul Raul Kuşak, artistul a cântat balada „Dragostea doare”, o melodie inclusă pe cel mai nou album semnat Bănică, „Love Songs“, care conţine cele mai frumoase cântece de dragoste din repertoriul lui  în varianta acustică, live.

Ca de obicei, „colegii“ săi de scenă au avut o prestaţie deosebită: de la mai sus amintitul Raul Kuşak, la chitaristul Nicu Patoi, iar pe parcursul spectacolului a existat şi un moment în care aceştia au „încercat“ să-l scoată din scenă pe Bănică. Dincolo de repertoriul propriu, era şi normal ca Ştefan Bănică să „atace“ şi o melodie de Elvis Presley, iar spre final, când lumea s-a ridicat de pe scaune la faţa locului s-a auzit şi un medley a la Shakin Stevens. Din program nu avea cum să lipsească nici celebra „Ani de liceu”, care a generat din nou aplauze furtunoase. La bis, Bănică a apărut cu un tricou inscripţionat cu numele oraşului nostru.

Dincolo de repertoriul absolut previzibil şi stilul muzical prăfuit pe care îl abordează, show-ul lui Ştefan Bănică – care a marcat finalul turneului naţional „Alerg printre stele” – a avut parte de o tehnică impresionantă (luminile şi sunetul fiind la-nălţime) şi de prestaţia unor muzicieni profesionişti. Şi de un public care a gustat din plin distracţia asta de genul „Veta, mi-ai stricat chiuveta“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.