Studenții de la Politehnica se pun pe treburi serioase: vor construi un...

Studenții de la Politehnica se pun pe treburi serioase: vor construi un monopost de Formula 1 de la zero. Ce culoare inedită va avea vehiculul

0
DISTRIBUIȚI

monopost0

UPTeam este numele echipei de studenţi de la Universitatea Politehnica din Timişoara care va construi, de la prima și ultima piuliță, cel de-al doilea monopost din România. Creaţia viitorilor ingineri pasionaţi de motosport va putea fi admirată în cadrul unor competiţii internaţionale, la care UPTeam va concura cu echipe din toată lumea. Pentru asta însă, studenţii trebuie să dea dovadă de multă ambiţie şi perseverenţă, mai ales că aceştia trebuie să proiecteze şi să construiască monopostul de Formula 1 pornind de la zero.

Politehniştii vor să realizeze autovehiculul pentru a participa la competiţia Formula Student, ce reprezintă de fapt pepiniera pentru viitorii tehnicieni din Formula 1, 2 sau 3.


Aproximativ 50 de studenţi de la Calculatoare, Mecanică, Electronică, Management sau Mecatronică vor pune umărul astfel încât acest proiect îndrăzneţ să devină realitate. Membrii UPTeam nu au avut timp să se gândească la modul în care vor construi monopostul, dar un lucru este sigur: va avea culoarea violet.

Liviu Mihon, profesor universitar şi coordonatorul UPTeam, le-a transmis studenţilor la lansarea proiectului, că vor avea mult de muncă. „Regulamentul Formulei Student spune că trebuie să vă găsiţi singuri sponsori care să finanţeze realizarea monopostului. Este un proiect ambiţios, promiţător, dar angrenant în meseria voastră de ingineri”, i-a încurajat Liviu Mihon. În cazul în care tinerii vor reuşi să realizeze monopostul până anul viitor, aceştia vor avea de trecut mai multe probe ca să poată participa la competiţia Formula Student.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.