Tirana confirmă că Washingtonul i-a cerut ajutorul pentru distrugerea arsenalului chimic sirian

Tirana confirmă că Washingtonul i-a cerut ajutorul pentru distrugerea arsenalului chimic sirian

0
DISTRIBUIȚI

Tom Stoddart Collection

Washingtonul a solicitat Tiranei să organizeze pe teritoriul său distrugerea arsenalului chimic sirian, a confirmat preşedintele Parlamentului albanez Ilir Meta, precizând că „până în prezent nu a fost luată nicio decizie” în această privinţă, potrivit Mediafax. „Am fost contactaţi de către Statele Unite, însă până în acest moment nu a fost luată nicio decizie”, a declarat Meta, aseară, într-un interviu pentru postul de televiziune Top Channel. Meta a asigurat că „orice decizie va fi transparentă şi va ţine cont de interesele ţării”.

„Nu cred că Albania are aceleaşi capacităţi ca alte ţări mai mari şi mai dezvoltate”, a adăugat Meta, liderul Mişcării Socialiste pentru Integrare. Zeci de persoane s-au adunat ieri, în faţa Parlamentului, pentru a protesta faţă de o eventuală distrugere a arsenalului chimic sirian pe teritoriul Albaniei.


„Autorităţile nu trebuie să permită distrugerea arsenalului chimic sirian pe teritoriul albanez, Albania ar trebui să se opună cu fermitate acestei cereri”, a declarat în faţa mulţimii Sazan Guri, un reprezentant al Alianţei împotriva importului de deşeuri (AKIP), în timp ce manifestanţii scandau „Nu, nu armelor chimice”. AKIP, un ONG local, a îndemnat la organizarea altei manifestaţii sâmbătă, în faţa sediului Guvernului albanez, şi i-a invitat pe albanezi să semneze o petiţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.