Tot mai aproape de deschiderea șantierelor pentru trei subpasaje noi. Când vor...

Tot mai aproape de deschiderea șantierelor pentru trei subpasaje noi. Când vor începe lucrările pe Jiul, Popa Șapcă și zona Solventul

8
DISTRIBUIȚI

Pasaj Jiul Circumvalatiunii extindere

Într-un o Timișoară a șantierelor ce se înmulțesc, vestea bună și proastă în același timp este că urmează să mai apară trei, și încă în zone importante. Zi de zi, edilul şef Nicolae Robu spune că nu mai puţin de 70 de şantiere sunt deschise în urbea de pe Bega, iar numărul acestora va creşte.


Primarul a declarat ieri că „ne-au fost predate cele trei studii de fezabilitate pentru lărgirea subpasajului, a străzii Popa Șapcă, lărgirea subpasajului și a străzii Jiul și, respectiv, pentru realizarea unui nou subpasaj pe sub liniile de cale ferată în zona Solventul, unde intenționăm să facem și un pod. Și în dreptul străzii Jiul avem în plan să facem un pod. Săptămâna viitoare, în ședința de Consiliu Local, vom avea pe ordinea de zi aprobarea acestor studii de fezabiliate și, implicit, trecerea la pasul doi, aprobarea proiectului tehnic de documentație și execuție. Contractarea s-a făcut pentru toate cele trei: proiect tehnic, studiu de fezabiliate și execuție, trebuie doar să se dea undă verde pentru a se merge mai departe”, a spus primarul. Astfel, dacă nu vor exista probleme în CLT, lucrările ar putea începe anul viitor. Primarul spune că cele trei șantiere vor fi deschise simultan.

8 COMENTARII

  1. sper ca proiectul sa prevada marirea spatiului dintre pasaj si asfalt cu vreo 20-30 centimetri suficienti pt ca sa incapa pe sub el si autocare inalte si camioane mai mari.

    de ce sa incapa camioane? nu neaparat pt ca ar avea ce sa caute pe acolo, poate pt ca acum pasajul este o capcana si distruge remorcile (ca a venit vorba, gabaritul este eronat. a fost masurat cu firul cu plumb si nu perpendicular pe drum). ah, si pt ca in romania aprovizionarea magazinelor se face cu camioane mari, nu cu camioane de 7.5 tone (in vest se folosesc centrele de logistica, nu vine producatorul direct la magazine cu ditamai camioanele in mijlocul oraselor).

  2. Voi va dati seama unde ajunge Timisoara in ritmul acesta in 2-3 ani ? Unde trebuia sa fie inca din 2010. Sincer va spun, am toata admiratia pentru dl primar Robu, care cu 0 lei veniti de la Bucuresti, schimba fata orasului. Toata ziua ne plangem ca ne trag in piept miticii, dar cand avem si noi in sfarsit un primar care tine cu Timisoara, e made in Banat, il balacarim si il tamponam in stil mare….tipic romaneste

  3. Pasajul de la Popa Sapca nu tine masinile in loc.Pot sa faca si 7 benzi pe sub pasajul de la Popa Sapca, tot la fel se va circula. Cata vreme masinile nu au cum sa treaca de sensul giratoriu de la punctele cardinale, unde e gatuit traficul, banii vor fi aruncati pe fereastra si vor cadea in buzunarele baietilor destepti. Daca asta se vrea, e ok. Se mai aude ceva cu centura Timisoarei? Vom avea un inel macar prin 2025?

  4. Ovidiu are perfecta dreptate, un inel de centură și o conectare pe 4 benzi cu autostrada sunt proiecte mult mai arzătoare pentru timișoreni. Apoi pasajele subterane în Timișoara sunt o aberație, nici cele existente care sunt scurte și nu foarte adânci nu fac față ploilor și sunt indiscutabil mai scumpe și mai cronofage decât cele supraterane. Dacă s-ar scoate calea ferată din centrul orașului și intrarea s-ar face ca și în București Nord pe o singură parte (prin Timișoara Sud), s-ar rezolva o grămadă de probleme legate de trafic care suferă din cauza barierelor și a pasajelor de sub calea ferată. Vă imaginați ce bulevard s-ar putea crea pe amplasamentul actualei căi ferate (Pădurea Verde – Solventul) și nu ar mai fi nevoie de atâtea pasaje problematice ? Doar câteva idei pentru d-nul Robu ale cărui decizii tehnice mă surprind având în vedere că vine de la Politehnică. Dacă nu e vorba de absența unui elementar bun simț tehnic, atunci e clar vorba de „hoții deștepți ai firmelor de casă”. Dacă ar face o treabă deșteaptă, zău că nu mi-ar părea rău că se îmbogățesc din banii nostri dar așa… PS: Pe când implementăm o undă verde în TM ?

  5. Ca si TIMISOREAN 100%,sunt multumit..poate sa tina orasul 3-4 ani in santiere,numai sa iasa ceva frumos..in 16 ani de Ciuhandu,ce am vazut??ca avem drumuri bune?intersectii facute destept?blocuri reabilitate?..cind ne-a vindut un sfert de oras ciorilor unde ati fost?cind protestam impotriva mafiei tiganesti,ereati tari in gura…ca cica stricam fata orasului…pai daca asa esti obisnuit la Severin,normal ca te incorzi in Timisoara..Foarte bine,chiar nu ma intereseaza ce culoare are primarul,numai sa vad ceva pentru urbea asta,pentru oameni…pasajul ala de la Popa Sapca se inunda de vreo 45 de ani..pina acum cine a facut ce acolo????????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.