The Weekend Band, trupa cu cea mai bună muzică din oraş FOTO

The Weekend Band, trupa cu cea mai bună muzică din oraş FOTO

2
DISTRIBUIȚI

weekendband8

The Weekend Band este una din multele formaţii timişorene care se învârte în zona aceea în care muzicieni distrează publicul cu ajutorul unor preluări mai mult sau mai puţin reuşit executate, aşa – numita zonă a trupelor de cover-uri. Dacă e să te iei după afişele care promovează evenimentele susţinute de ei prin oraş, e trupa cu „best music in town“. Carevasăzică, cu cea mai bună muzică din oraş. Cel mai recent concert al formaţiei care are în repertoriu piese de la Deep Purple până la Inna, a avut loc joi seara în clubul Bunker, unde cei prezenţi au avut parte pe lângă cântece şi de „stropi“ de educaţie muzicală, căci în stilu-i caracteristic, solistul Răzvan Munteanu le-a oferit spectatorilor istorioare amuzante legate de piesele incluse în playlist-ul serii. Inclusiv povestea melodiei The Jack („gonore“) a celor de la AC DC, care a luat naştere după ce celebrii australieni au împărţit o fană înfocată. Dar oare de unde până unde vine stratategma asta de marketing a băieţilor, cu „best music in town“?

„Mergem pe muzică de calitate, de aici vine best music in town. Am căutat informaţii despre piesele pe care le facem şi aproape 90 la sută dintre ele sunt melodii de Grammy. Sau care au ajuns în top ten cele mai bune piese rock ale anului în care au fost lansate. Orice gen cântam, de la rock la blues şi hip hop – alegem nu neapărat cele mai comerciale piese ci doar cele mai apreciate de criticii muzicali“, spune Răzvan Munteanu. Dincolo de cover-uri, The Weekend Band are în repertoriu şi o compoziţie proprie şi pregăteşte pentru viitorul apropiat alte trei melodii proprii. Dacă sunteţi curioşi să aflaţi prin ce se diferenţieză cei de la The Weekend Band de restul trupelor de cover-uri din Timişoara, solistul formaţiei are toate amănuntele. „Avem un repertoriu solid. Ne diferenţiem de restu şi prin felul în care sunt lucrate piesele. Chiar şi prin instrumentele care le folosim. Sau prin show-ul pe care îl facem. Facem şi un fel de educaţie muzicală, căci dau informaţii despre piese.  Cred că toată lumea are nevoie de cultură muzicală.  Sunt evergreen-uri pe care le-au auzit măcar o dată în viaţă şi habar nu aveau despre istoria piesei. Spre surprinderea mea, chiar şi în localuri din Complex, unde vin mai mulţi studenţi, au fost receptivi la un astfel de repertoriu“, a precizat liderul The Weekend Band.

Formaţia alcătuită din Dan Rusu (tobe), Tibor Sandor Arany (bass), Vincenţiu Ghergulov (clape), Alex Bejenaru (chitară), Răzvan Munteanu (voce) şi Remus Gaspar (sunet) are în repertoriu piese din stiluri diverse, alese din visteria unor artişti ca Bruce Springsteen, Kings Of Leon, Şuie Paparude, Tracy Chapman, INXS, Chuck Berry, Dr. Dre sau Daft Punk. Conform părerii solistului celor de la The Weekend Band, din puzderia de trupe de cover-uri din Timişoara, doar cinci sau şase merită ascultate. Evident, am fi fost curioşi să aflăm care sunt acelea, dar Răzvan Munteanu ne-a asigurat că nu vrea să se pună rău cu monştri sacri ai cover-urilor din Timişoara, oricare ar fi aceştia….„Sunt multe trupe de cover-uri, prea multe, dar din ele doar vreo cinci sau şase cântă bine şi fac show, deci merită ascultate. Nu pot să le numesc care sunt acestea, nu vreau să mă pun rău cu monştri sacri ai cover-urilor.


Acum doi ani noi am avut un proiect numai cu piese proprii, dar nimeni nu vroia să plătescă. E  un trend ăsta cu cover band-uri. Asta se vrea, asta se plăteşte. Nouă ne-a prins bine perioada asta de cover-uri, ne-am făcut experienţă, ne-am sudat ca trupă, am investit în echipamente muzicale, iar în viitorul apropiat o să venim cu un clip şi prima piesă care sper eu să placă şi să prindă“, spune Răzvan Munteanu.

 

2 COMENTARII

  1. fara repertoriu propriu nu insemni nimic, muzica pentru nunta, botez si intrare libera!
    faci parte din personalul locatiei unde canti si atat. cu tot respectul pentru oamenii care muncesc, nu m-as lasa educat de chelner sau barman!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.