Zeci de specialişti europeni învaţă la Timişoara cum să trateze problemele articulaţiilor

Zeci de specialişti europeni învaţă la Timişoara cum să trateze problemele articulaţiilor

0
DISTRIBUIȚI

artroscopie

Timişoara s-a transformat, timp de patru zile, în cel mai important centru de cercetare practică în domeniul artroscopiei, noua procedură chirurgicală revoluţionară ce permite tratarea leziunilor din interiorul articulaţiilor. În perioada 28 noiembrie – 1 decembrie, peste 60 de specialişti în domeniul ortopediei – traumatologiei din ţări precum Spania, Finlanda, Grecia, Austria, Polonia, Irak sau Kosovo  participă în oraşul de pe Bega la cursuri de specializare, în singurul centru acreditat european din România pentru training în domeniul artroscopiei.

Participanţii au parte de demonstraţii chirurgicale transmise live din sala de operaţie în sălile de conferinţe.


Astfel, medicii vor învăţa cum “să privească în interiorul articulaţiei” prin introducerea unui instrument subţire cât un pix numit artroscop cu ajutorul căruia se pot obţine imagini cu leziunile articulaţiei. Acesta are la capăt o sursă de lumină şi o cameră video în miniatură ce transmite pe un monitor imaginile mărite din interiorul articulaţiei. Artroscopia este utilă mai ales în tratarea de mare fineţe a leziunilor din interiorul articulaţiilor genunchiului sau umărului. Intervenţia chirurgicală durează cel mult o oră şi nu este traumatizantă, pacientul poate pleca acasă în aceeaşi zi în care a fost operat.

Mai mult, specialiştii care participă la Cursul Internaţional de Artroscopie organizat de Clinica I Ortopedie – Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara au parte şi de training-uri pe mulaje ale genunchiului, care simulează perfect caracteristicile genunchiului uman, şi de cursuri teoretice despre ultimele noutăţi în domeniu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.