Aniversarea Blazzaj, un eveniment reuşit, dar se putea „mai mult“ FOTO

Aniversarea Blazzaj, un eveniment reuşit, dar se putea „mai mult“ FOTO

2
DISTRIBUIȚI

blazzaj (10) [1024x768]

Concertul aniversar de 15 ani, susţinut de membrii formaţiei Blazzaj, aseară, în sala de concerte a Liceului Ion Vidu, a avut parte de succes, muzicienii care, cu această ocazie au filmat şi un DVD, oferindu-le spectatorilor aflaţi în public o seară agreabilă. Din păcate, din consistenta listă a invitaţilor speciali pentru acest eveniment au lipsit Alexandrina şi Mara, cele două soliste neputând ajunge la Timişoara din cauza condiţiilor meteo nefavorabile ce au dus la anularea unor curse aeriene.

Recitalul s-a bucurat însă de apariţia unor invitaţi care au reuşit să coloreze sound-ul serii în nuanţe cât se poate de diverse. Aplauzele fanilor au „curs“ cât se poate de sincer pentru sound-urile mirifice de theremin „năşite“ de Gabriel Almaşi sau pentru ritmurile de percuţie executate de Sergiu Cătană. De un succes deosebit s-a bucurat şi Cristina Pădurariu, care pe lângă momentele în care a cântat alături de Octavian Horvath „Vita“ (solistul Blazzaj), a avut şi unul deosebit în care urechile spectatorilor au făcut cunoştinţă cu superbul sunet al didgeridoo-ului, iar piesa „The Funk Side“ a căpătat o energie explozivă graţie efectelor de turntablism şi scratch-urilor realizate de K – Lu.

Printre piesele interpretate de membrii trupei care au avut parte de un succes deosebit s-au numărat „Zoom“, „Pierderi de frecvenţă“ sau „Ghetoul de aur“, aceasta din urmă cu al ei şăgalnic text („asociaţia de evidenţiere a lucrurilor profund asemănătoare“) fiind unul din highlight-urile serii. Din peisaj n-au lipsit nici cele două piese botezate de solistul trupei drept „country“ („(Rindeaua“ şi Ograda“), iar Petrică Ionuţescu a fost şi de această dată la-nălţime, evoluând la trompetă, keyboards şi la un moment dat chiar şi la superbul pian Petroff din sală. Ca de obicei, solistul „Vita“ s-a plimbat prin public şi a reuşit să „dezgheţe“ niţel atmosfera, iar la un moment dat – după cum era şi normal – a amintit şi de foştii membri care s-au perindat prin trupa cu „jazz alb“.

Deşi a fost un eveniment reuşit, evoluţia celor de la Blazzaj – alcătuiţi din Octavian “Vita” Horvath, Vali Potra, Petrică Ionuţescu, Uţu Pascu, Lucian Nagy şi Horia Crişovan – „n-a rupt gura târgului“, fiindcă, vorba unei piese de-a lor, se putea „mai mult“. Chiar dacă fiecare component al trupei a cântat „profi“, a lipsit acel sentiment pe care îl ai ca spectator că trupa de pe scenă „dă tot din ea“, iar fanii Blazzaj au avut parte de evoluţii mai bune ale lor, în trecut. Printre posibilele motive pentru care evenimentul n-a fost tocmai „extraordinar“ se numără oboseala acumulată de muzicieni, ştiut fiind faptul că duminica este o zi în care artiştii sunt mega – obosiţi după cântările din weekend. Un alt motiv a fost acela că, din cauza locaţiei, publicul n-a reacţionat cu atâta „căldură“ ca la alte evenimente. Desigur, nu ar trebui să uităm nici de faptul că membrii trupei sunt angrenaţi într-o serie de alte proiecte şi acest fapt îi împiedică să repete mai des.

E mare păcat, căci băieţii au compoziţii solide, imaginaţie şi creativitate. Din păcate, unii spectatori au fost pur şi simplu orbiţi de luminile de la faţa locului, care nu au fost în aşa fel reglate încât să nu provoace neplăceri vizuale. Dincolo de aceste minusuri, aniversarea a 15 ani de lumină de Blazzaj a reprezentat un eveniment reuşit.


Care va rămâne şi „pe peliculă“, odată cu apariţia DVD-ului care a imortalizat acest eveniment de seamă pentru scena locală muzicală.

2 COMENTARII

  1. Trupa a murit! Nimic nu a mers ca pe vremuri. Cei de pe scena parca erau din alte lumi….relatie muzicala zero. Vita a incercat ….dar un om e putin. Adio Blazzaj!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.