Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, încă fără sediu. Aleșii județeni s-au „târguit”...

Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, încă fără sediu. Aleșii județeni s-au „târguit” până la amânarea proiectului

0
DISTRIBUIȚI

vot cjt

Discuţie aprinsă astăzi în plenul Consiliului Judeţean Timiş pe tema alocării unui spaţiu pentru Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană. Pe ordinea de zi a aleşilor judeţeni a fost un proiect care prevedea ca spaţiul repectiv să fie atribuit Comisiei de Cultură din CJT pentru desfăşurarea activităţii. Practic, astfel se încerca punerea spaţiului la dispoziţie în mod gratuit pentru asociaţie, însă ca titular legal să apară comisia. Consilierul judeţean PDL Marin Popescu a atenţionat că nu este clar reglementat ce activităţi vor avea loc acolo şi că Marsilia a alocat pentru activitatea de obţinere a titlului de capitală culturală europeană o întreagă clădire.


Şeful comisiei de cultură Adrian Negoiţă a lămurit că nu înţelege opoziţia şi că ”de un an de zile s-a găsit o variantă de a-l legaliza şi a-l lua prin noi şi avem posibilitatea asta, ca să fie legalizat. Este o modalitate legală pentru a acorda un spaţiu acestei asociaţii. Mi se pare că pierdem vremea. Ajutăm aşa cum am promis, că tot ne dorim să fim capitală europeană”.

La rândul său, pepededistul Petru Juravle a comentat că spaţiul, situat în Bastionul Theresia, are nu mai puţin de 342 de metri, cu tot cu terasă, şi că activitatea care va avea loc acolo trebuie reglementată clar. Pentru a pune capăt scandalului, şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a lămurit că dacă acel spaţiu ar urma să se închirieze fie şi pentru o sumă modică, legal, s-ar fi considerat că acolo se desfăşoară activităţi comerciale. Pentru ca toate discuţiile să fie lămurite, proiectul a fost amânat pentru şedinţa viitoare, nu înainte ca Negoiţă să atenţioneze că cei 342 de metri pătraţi includ şi terasa. Momentan, asociaţia funcţionează la atelierul de urbanism la pe strada Alba Iulia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.