Băsescu, despre comisia Călăraşi: „E foarte bine, poate învaţă şi politicienii să...

Băsescu, despre comisia Călăraşi: „E foarte bine, poate învaţă şi politicienii să nu fure terenuri”

1
DISTRIBUIȚI

traian basescu 22

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, că este foarte bine că luni îşi începe activitatea comisia parlamentară privind terenul achiziţionat de Ioana Băsescu, pentru că este un prilej ca politicienii să înveţe să fie cinstiţi şi să nu fure terenuri agricole de la ADS. Aflat la cumpărături într-un supermarket din Bucureşti şi rugat să comenteze referitor la începerea activităţii comisiei „Călăraşi”, preşedintele a spus că este „foarte bine”. „Nu-i rău deloc. Poate învaţă şi politicienii să fie cinstiţi, să ia credite, nu să fure terenuri agricole la ADS (Agenţia Domeniile Statului). Cel mai bine e să nu furi statul, să cumperi de la privaţi, cu credit”, a precizat Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

Întrebat de faptul că iubitul fiicei sale Ioana Băsescu ar urma să primească 10 milioane de euro de la stat pentru un teren, preşedintele a replicat: „Aşa ştii tu? Hai, mă”. „Măcar să primească cineva o groază de bani. Da’, din câte ştiu, iar aţi avut o campanie de intoxicare”, a mai spus Traian Băsescu, la insistenţele reporterului. Referitor la firma care va fi penalizată pentru că nu a lucrat terenul luat în arendă de la Ioana Băsescu, şeful statului a precizat că nu are „nicio treabă” cu aceste lucruri.

Firmele Amygo MT şi Royalagro, care au avut în arendă terenul cumpărat de Ioana Băsescu în Călăraşi, vor fi penalizate de APIA cu o sumă totală de 143.000 de euro, pentru că au primit subvenţiile aferente acestui an, dar nu au lucrat terenul până la 1 decembrie, aşa cum prevede legislaţia. Întrebat cum rămâne cu bugetul, Traian Băsescu a replicat laconic: „Conform legii”. Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în urma unei discuţii în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor cu liderii grupurilor PSD, că deputatul Eugen Nicolicea va fi „probabil” preşedintele Comisiei de anchetă în cazul Călăraşi. „Preşedinte probabil că va fi domnul deputat Nicolicea”, a anunţat Ponta, menţionând că mai sunt propuşi ca membri ai comisiei senatorii Gabriela Firea, Şerban Nicolae, Mihai Fifor şi deputaţii Ioan Adam şi Adrian Solomon.

Întrebat când urmează să-şi activitatea comisia, Ponta a răspuns: „Nu mai vreau să vorbesc eu despre comisie, se formează comisia luni, o să vorbească membrii comisiei şi reprezentanţii Parlamentului, nu e treaba Guvernului.


Eu vă asigur că tot ceea ce are şi Corpul de control al primului ministru şi orice instituţie din subordinea Guvernului se va pune la dispoziţia comisiei pentru aflarea întregului adevăr. Nu mai vorbesc eu în numele comisiei, e treaba Parlamentului”. La rândul său, liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a susţinut că este posibil să fie propusă pentru şefia comisiei de anchetă şi Gabriela Firea, urmând ca decizia să fie luată luni, în BPN al PSD.

De asemenea, Neacşu a menţionat că alocarea membrilor în comisia de anchetă, pe altgoritmul politic, determină şase locuri pentru PSD, patru pentru PNL, doi din partea PDL şi câte un reprezentant din partea UDMR, PC şi PPDD. El a mai menţionat că înfiinţarea comisiei ar urma să fie decisă marţi în plenul celor două Camere ale Parlamentului. Conducerea Parlamentului a discutat, miercuri, despre înfiinţarea Comisiei de anchetă Călăraşi şi a convenit ca aceasta să fie formată din 15 membri, Birourile permanente reunite urmând să aprobe luni hotărârea de înfiinţare a acesteia, care trebuie supusă apoi votului plenului comun.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.