Băsescu a semnat numirea lui Gigel Ştirbu la Ministerul Culturii

Băsescu a semnat numirea lui Gigel Ştirbu la Ministerul Culturii

0
DISTRIBUIȚI

gigel_stirbu

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, astăzi, decretele prin care ia act de demisia lui Daniel Barbu din funcţia de ministru al Culturii şi de numire în locul acestuia a lui Gigel Ştirbu, care va depune jurământul la ora 16.00.  Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi Decretul prin care se ia act de demisia lui Daniel-Constantin Barbu, ministrul Culturii, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului, potrivit Mediafax.

De asemenea, şeful statului a semnat marţi Decretul prin care este numit Gigel-Sorinel Ştirbu în funcţia de ministru al Culturii. Totodată, Preşedinţia a anunţat că ceremonia depunerii jurământului de către Gigel Ştirbu va avea loc la ora 16.00, la Palatul Cotroceni.


 Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că va trimite în cursul serii la Cotroceni propunerea privind preluarea şefiei Ministerului Culturii de către liberalul Gigel Ştirbu. „Am discutat cu domnia sa (Gigel Ştirbu, n.r.) despre ce doreşte să facă la Minister şi o să fac propunerea preşedintelui”, a declarat Ponta.

El a fost întrebat când va transmite la Cotroceni propunerea cu Gigel Ştirbu pentru portofoliul Culturii. „Astă seară o să trimit propunerea”, a replicat premierul. Propunerea Biroului Politic al PNL a fost votată în unanimitate vineri, la doar o zi după ce fostul ministru al Culturii şi-a dat demisia din aceată funcţie, din cauza comparaţiei făcută între bugetul ministerului şi cel alocat pentru bolnavii de HIV/SIDA. Premierul Ponta a confirmat faptul că a primit această demisie, dar ea nu a fost trimisă şi spre Administraţia Prezidenţială, motivându-se faptul că se doreşte ca această demisie să fie însoţită şi de propunerea pentru acest minister.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.