Blaga: „Dacă Legea amnistierii este repusă pe ordinea de zi, PDL intră...

Blaga: „Dacă Legea amnistierii este repusă pe ordinea de zi, PDL intră în grevă parlamentară”

1
DISTRIBUIȚI
blaga si ostaf08_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, astăzi, că dacă legea graţierii şi amnistierii va fi repusă pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi dezbătură în şedinţa de plen, PDL va intra în grevă parlamentară.  Întrebat dacă PDL va participa la dezbaterea bugetului de stat pe 2014, în cazul în care acesta ajunge iar în Parlament, la sfârşitul anului, Vasile Blaga a spus că o condiţie pentru participarea PDL la aceste dezbateri este să nu se pună pe ordinea de zi şi să nu se discute marţi legea amnistierii, potrivit Mediafax.

„Dacă fac asta, intrăm în grevă parlamentară şi nu vom participa (la votarea bugetului de stat – n.r.). Dacă nu o fac, vom vota împotriva bugetului, chiar dacă vor renunţa la taxa de şapte cenţi pe litru de combustibil”, a mai declarat Blaga. El a precizat că şi renunţarea la acciza pe combustibil ar fi „prea puţin, în condiţiile în care întreaga construcţie bugetară este construită pe doi piloni mincinoşi, taxa pe stâlp şi taxa pe combustibil”, banii din aceste taxe urmând a-i fi transferaţi lui Liviu Dragnea, pe un program de dezvoltare rurală care are şi finanţate europeană.

„În acelaşi timp, se taie aproape un sfert din fondurile alocate Ministerului Sănătăţii.


Eu ştiu, şi românii ştiu că priorităţile lor erau sănătatea şi învăţământul, nu banii pentru Dragnea. (…) Este clar un buget electoral. Nu putem fi de acord cu cele aproape 30 de noi taxe, mărite, care au dus nu la crearea de locuri de muncă, ci la mărirea şomajului „, a mai spus preşedintele PDL. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că Legea amnistierii este în dezbatere publică şi va rămâne astfel până la data de 1 februarie, pentru a se vedea că nu reprezintă „o chestie ilegală”. „Apoi a venit problema cu graţierea. După ce am avut discuţia cu cei de la ambasadă, toată lumea şi-a dat seama că el este un proiect normal. Şi el este în dezbatere publică. De aceea l-am şi oprit de la votul final, ca să fie în dezbatere publică până la 1 februarie, să vadă toată lumea că nu este nicio chestie ilegală”, a precizat Zgonea.

Pe data de 1 februarie 2014 intră în vigoare noul Cod penal. Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că nu crede că Legea amnistierii mai poate intra în vigoare înainte de 1 februarie 2014, data la care intră în vigoare noul Cod Penal. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, spunea că PDL ia în calcul „mişcări de stradă serioase” în cazul în care se votează în Parlament Legea amnistierii, pentru a informa populaţia despre efectele acesteia, adăugând: „Dacă toţi vom fi soldaţi disciplinaţi ai acestui partid, vom recâştiga poziţiile avute”.

1 COMENTARIU

  1. domnu Blaga,de ce nu a-ti facut greva parlamentara,atunci cand elena din Troia a facut 102 sali de sport la pret dublu si a mancat toti banii EUROpeni pe masura respectiva!!!! hai sa ne facem ca suntem in opozitie!! VAI DE TARA ASTA!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.