Bogdan Puriş, unul dintre colecționarii „romantici”: „Vinilul nu a murit niciodată, doar...

Bogdan Puriş, unul dintre colecționarii „romantici”: „Vinilul nu a murit niciodată, doar i-a scăzut popularitatea“

0
DISTRIBUIȚI

puris

Prima ediţie a festivalului Analog Mania – o manifestare dedicată fotografiei, cinematografiei şi muzicii – a reunit pe parcursul acestei săptămâni o serie de acţiuni dedicate artei analogice. Evenimentul desfăşurat în Sala Vega de la Bastion, Casa Artelor şi Librăria Cărtureşti (Mercy), a avut parte de un feedback deosebit, iar alături de „cunoscători“ acţiunea a reuşit să stârnească interesul multor curioşi.

Printre acţiunile desfăşurate în cadrul manifestării s-a numărat şi un workshop susţinut de Bogdan Puriş dedicat suporturilor pentru audiofili.


„Vinilul nu a murit niciodată, doar i-a scăzut popularitatea. Cei care ascultă muzică de pe vinil sunt o minoritate. La fel ca cei care apreciează un vin bun. E drept, cei mai mulţi preferă mâncarea la fast – food, dar sunt oameni care apreciează o mâncare bună. Nu ai cum să-i aduci pe toţi în vârf, e o aberaţie. Atunci când compari sunetul analogic cu cel digital, intri într-o zonă subiectivă“, a subliniat binecunoscutul realizator de emisiuni radio, care timp de aproape două ceasuri şi-a vrăjit pur şi simplu asistenţa, oferindu-le o seară mai mult decât agreabilă. Ideea conform căreia sunetul analogic este unul dedicat nostalgicilor este una cât se poate de greşită, căci în ultimii ani, industria discurilor de vinil a căpătat un reviriment neaşteptat. Festivalul Analog Mania se încheie astăzi duminică, cu un concert susţinut de Emil Kindlein, „cântăreţul cu poeziile, microfoanele de argint şi amplificatoarele cu tuburi“ – principalul iniţiator al acestui eveniment – care va fi acompaniat de Doro Iordănescu – voce şi Sergiu Cătană – percuţie, la ora 19.00, în Sala Vega de la Bastion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.