Burning Table: „Nu am putut rămâne indiferenţi la ce se întâmplă la...

Burning Table: „Nu am putut rămâne indiferenţi la ce se întâmplă la Roşia Montană, avem o indignare generală“

6
DISTRIBUIȚI

burningtable

Formaţia timişoreană Burning Table a compus o piesă în care muzicienii iau atitudine împotriva exploatării de la Roşia Montană, piesa Selling Eden urmând să fie interpretată în cadrul concertului pe care băieţii îl vor susţine în clubul Daos, joi 12 decembrie. „Până nu am ajuns la Roşia Montană, nu am înteles dimensiunea acestui conflict. E o manipulare sinistră, minciună şi dezinformare. Natura e foarte prietenoasă iar satul e minunat. Nu am putut rămâne indiferenţi la ce se întamplă acolo şi textul piesei Selling Eden este rezultatul acestei indignări generale din trupă. Încrederea în sistemul administrativ şi politic din România este la o cotă foarte scăzută, media şi vizualul cotidian este controlată de o mână de oameni din fostul aparat de securitate ce acum sunt oameni de afaceri“, ne-a declarat Saşi Vuşcan, din partea trupei.

Chiar dacă muzicienii care alcătuiesc trupa Burning Table nu au editat până acum niciun material discografic, au parte de o recunoaştere unanimă în „breaslă“ şi au susţinut deja un mini – turneu care a inclus şi opriri în Viena şi Budapesta. Dealtfel, trupa care a cântat înaintea recitalului lor din clubul Replugged din Viena, Mayburn (Austria), va cânta joi în deschiderea timişorenilor.


„Vom avea în premieră două piese super faine, una rearanjată ce sună incredibil în care îşi face prezenţa influenţa trip hop şi o melodie Half of My Face ce are energia următorului material de disc. Vom avea 11 piese în playlist şi proiecţii video. Suntem în montajul de final al DVD-ului pe care o să-l scoatem în colaborare cu TVR.“, ne-a mai declarat Saşi Vuşcan. Povestea formaţiei Burning Table a început în noiembrie 2011. După o lungă carieră în ultimii 25 de ani în diferite proiecte, nucleul format din Zsolt Szabo (chitară), Levi Molnar (tobe), Nagy Bogy (voce) şi Ştefan Czifrak au decis să pună bazele acestei trupe, debutul lor devenind una dintre cele mai notabile apariţii ale anului. Evoluţia trupei s-a concretizat mai apoi prin plecarea lui Ştefan şi adăugarea a doi noi membri: Răzvan Marcuci (bas) şi Saşi Vuşcan (chitară, synts, programare). Biletele de intrare pentru concertul Burning Table, care va începe la ora 22, costă 15 lei.

6 COMENTARII

  1. in timp ce voi va distrati oamenii din Rosia Montana asteapta impreuna cu familiile lor relansarea mineritului in Romania ca sa poata avea locuri de munca si un viitor cat de cat mai sigur. Rosienii sunt mineri din tata in fiu si vor pastra traditia mineritului cu sfintenie. Protestele acestea sunt oraganizate de cateva persoane care migreaza dintr-o localitate in alta lansand carti, cantece, candidaturi. In tot timpul acesta Rosia Montana a cunoscut ce inseamna investitie responsabila, a cunoscut ce inseamna un angajator responsabil si, in cunostinta de cauza doreste proiectul minier pentru ca e solutia pentru salvarea localitatii.

  2. Cele 400 de familii care muncesc și trăiesc greu, dar cu fruntea sus la Roșia Montană reprezintă spiritul creștinesc și firea serioasă, plină de admirabilă dârzenie a oamenilor dintr-o bucată din Țara Moților, nu cei care își duc – de ani mulți – zilele din pomenile și minciunile jefuitorilor veniți de pe coclauri și încăibărați cu șmenarii locului și de prin ministere, inși care nu merită a se numi români, de vreme ce-și trădează patria pentru câțiva arginți blestemați.Timișoara – ca întreaga Românie adevărată – este cu roșienii demni, care nu își abandonează casa ridicată din sudoarea frunții, bucățica de pământ moștenită de la părinți, biserica și cimitirul. care iubesc cu dor munții și tot trecutul, ce numără mult peste două mii de ani.Cine încă nu știe să afle că distrugerea și prădarea unei zone de o frumusețe paradisiacă nu pot fi acceptate, iar acest lucru îi privește pe toții cetățenii responsabili din țară. Darurile lui Dumnezeu nu pot fi lăsate jertfă unor lăcuste hămesite. Ideea de DEZVOLTARE DURABILĂ nu poate intra în țeasta unor neisprăviți, însă. Păcat că demnitatea nu se poate învăța decât de către oamenii întregi, inteligenți, cu frică de Dumnezeu și respect pentru tradiții, valori perene. Să fie o întâmplare până și faptul că autorul postării de la orele 9,12 semnează REMUS? Este numele fratelui geamăn al vizionarului care a întemeiat Cetatea Eternă, un popor glorios. Mai exact, este numele fratelui nevrednic, pus pe șotii neghioabe, incapabil să-și respecte legămintele, să aibă simț al răspunderii și devotament față de propria patrie. Semnificativă coincidență, oricum! Chiar că merită a medita pe seama acestor lucruri, mai niciodată întâmplătoare…

  3. Remus esti un bou, ce se intampla acolo e coruptie la cel mai inalt nivel. Tinerii astia fac mai mult pentru tara asta decat vei face tu vreodata. Au ceva de spus si spun . Super moderat si la subiect. Tu se vede ca scrii texte la comanda. Ti-ai vandut sufletul pentru o punga de gologani. Nu mai ai rusine? Sa imi arati un miner bogat si atunci mai discutam. Nesimtitule!

  4. Rosia Montane este falimentul clasei politice romanesti. Remus esti gresit de la prima la ultima litera. Rusine sa iti fie. acesti bani pe care ii faci nu iti vor folosi la nimic, soarta iti va dovedi.

  5. @Dan si @Eli – Remus are perfecta dreptate!
    Voi sunteti spalati pe creier de opozantii manipulati de Soros!
    Proiectul Rosia Montana este o investitie responsabila care va rezolva mai multe probleme: mediul afectat de fostele exploatari, patrimoniul lasat de izbeliste tot de statul roman (fie comunist, fie democrat), economia locala, regionala si nationala va avea un aport major prin demararea acestei investitii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.