Casa de Asigurări de Sănătate Timiș: Pentru prima dată, bolnavii de cancer...

Casa de Asigurări de Sănătate Timiș: Pentru prima dată, bolnavii de cancer beneficiază fără întrerupere de medicamente gratuite

0
DISTRIBUIȚI

cancer

Vești bune pentru cei 400 de bolnavi de cancer din județul Timiș care primesc tratament oncologic gratuit! Casa de Asigurări de Sănătate Timiș anunță că pentru prima dată, din luna septembrie a acestui an, nu mai există liste de așteptare pe care să fie trecuți bolnavii de cancer care au nevoie de medicamente scumpe. Această performanță a fost posibilă după ce CJAS Timiș a primit „fonduri foarte mari în anul 2013 pentru ca toți bolnavii să poată beneficia fără întrerupere de medicamente compensate și gratuite, inclusiv medicamente gratuite pentru cancer, pentru ca aceștia să fie incluși în programul de tratament și pentru a avea continuitate în tratament”, anunță Victor Dumitrașcu, președintele CJAS Timiș.

Până în acest an, bolnavii erau trecuți pe liste de așteptare ca să primeacă medicamentele de care aveau nevoie pentru că existau arierate foarte mari către farmacii, care împiedicau buna desfășurare a acestora și astfel era limitat accesul asiguraților la medicamente.


Potrivit datelor furnizate de reprezentanții CJAS Timiș, în 2013 s-au plătit pentru medicamentele compensate și gratuite, aproximativ 290 milioane de lei, din care peste 82 de milioane de lei au mers pentru tratamentul bolnavilor de cancer, cu 23 de milioane de lei mai mult decât în anul 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.