Câțiva oameni au protestat în fața Prefecturii Timiș împotriva Legii Minelor. Afișe...

Câțiva oameni au protestat în fața Prefecturii Timiș împotriva Legii Minelor. Afișe revoluționare: „Vlad Țepeș, unde ești?” FOTO

2
DISTRIBUIȚI

IMG_1966

Nu mai mult de 15 activiști au protestat, în această dimineață, în fața Prefecturii Timiș împotriva Legii Minelor, care dă undă verde proiectului de la Roșia Montană, ce va intra, astăzi, la votul final al Camerei Deputaților. Protestatarii, înarmați cu afișe pe care scria „Vlad Țepeș, unde ești?”, „Legea minelor = distrugerea Roșiei Montane”, „Salvați Roșia Montană acum ori niciodată” și „Eu îmi apăr sărăcia și neamul, tu?”, s-au poziționat în fața sediului Prefecturii în speranța că vor reuși, alături de colegii din țară, să blocheze proiectul de lege. Octavia Neag, unul dintre manifestanți, ne-a spus revoltată că astăzi se votează „68 de pagini care au ajuns în fața comisiei cu o jumătate de oră înainte de a fi votate. Ne opunem legii minelor pentru că este același proiect al Roșiei Montane pe care au vrut să-l mai voteze o dată, dar de această dată este și mai grav.


Ne opunem exproprierilor, cianurării și gazelor de șist”.

Un alt activist, Florin Arhire, este de părere că parlamentarii vor „vinde țara” dacă aprobă Legea Minelor. După doar câteva minute de la începerea acțiunii, și-au făcut prezența și șase jandarmi, care au trecut la legitimarea manifestanților. Aceștia au scăpat de amenzi anunțând că este un protest spontan și le-au atras atenția că se află în stradă și „pentru binele lor”. Protestul din fața Prefecturii Timiș a durat aproximativ o oră.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.